Wednesday, April 30, 2014

tempahan label bajuu



Salam mahaplah deknon2 sume
lama dah tak hupdate...bizi..ni kalu kira umah sewa org dah halau
almaklumlah pergi tak balik2
tup2 balik ko nempek bagai

well alhamdullilah...nilah katanya kalau dah biasa berblog
ko tgk org lain upload ko jadi menjeles

ok last2 update walaupun through phone

ok kepada sesape nak menempah label baju
boleh wassap akak 012 9068081

akak salute hokeh ngan supplier baru
cepat tangkas dan mesra agent

aku ni kerja...bebenda ni pat time
tapi sonok pulak sebab at least aku masih rolling skill blaja dulu
rugilah belajar 5 years in art tapi tak pakai ilmu tu

takdelah ganggu kerja hakiki

cuma design tak sampai 5 menet dapat sikit duit tepi tepian

tidaklah bnyak tapi to tell u agak puas when ur brain produce benefits





Ni aku tgah work on label
label sdr...kilang label an logo aku nak tempek kat kotak katanya

Abah is being proid of her lil sista
our family background kebnyakkan nya business oriented famili
sebab tu tgan aku ni gatal je nk menjuai bnda yg aku suka
alhamdullilah xtra skill ni selalu bg advantage mcm...sentiasa kna berani risk taker and multitask
so for u out there...this is a very good skill to train ur brain b more creative n enjoy the real life
u have to face the trend.supplier and market needs
jadi patutlah rasullah kata
9 per 10 keuntungan adalah dari meniaga
ada bnyak manfaat kat situ

jadi kalau korang ada darah usahawan
inshaallah teruskan...kau akan sentiasa belajar bnda baru

kepada yang nak mkan KEDAHRIAN TASTE

SILA KE MEDAN SELERA GUAR CEMPEDAK

ADA 2 KEDAI BEST KAT SITU
haha puji sedara mara sdr

Kedai tepi sekali...hj ismail n ada lg satu kazen aku kat situ 
jap tunjuk gambo sat g






Wednesday, December 18, 2013

KEPUASAN

salam

hai korang..aku harap rajinlah aku sampai bila2 update blogs ni

rindunya nak balik pj.nak jumpa anak buah-buahan
nak makan nasi lemak acik kat depan sekolah tu
nak makan lauk nasi padang yang femes kat pj...sedap masuk paper..
kira sdap lahkan kalau ada orang masukkan dalam media
ape g ek.. oh ada time nak g tolong abah kat pasar malam..sonok makan free
pastu ohhh nak makan makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk masak

itu yang utama

esok malam or petang balik kl g
tgk mak mertua nak g mekah menunaikan umrah
selamat menunaikan umrah mak sayang..mak mertua i sgt pandai masak
penyayang dan baiklah... kalau orang kata mak mertua poblem

i couldnt fine
sebab satu aku pegang...redha suami redha allah
buatlah sebaik dan layan mak suami macam mak kite malah lebih lagi

sebab apa tau.aku takotlah...
aku jadikan tips ni untuk terus survive di bumi tuhan yang bnyak pancaroba ni
mungkin korang boleh praktikkkan

aku kalau tetiba perasaan lain macam..atau rasa ada setan durjana nak hasut

aku akan bayangkan wajah mak abah aku

aku bayangkan dorang kena bakar atau kena seksa
sebabkan napsu dan ketololan aku yang menyakiti hati insan lain
sian..perasaan kasihkan mak abah aku akan menjadikan aku takot dorang berdosa dan akan .. menconteng arang kalau aku buruk laku especially dah kahwin..

seyes..aku rasa korang boleh berimaginasi..tapi imaginasi ni lebih power n takot n jadi konghajo...

hehe mungkin aku bercerita secara santai tapi renungkan

takyah beria sgt atas donia yg sementara tapi kat sinilah unpama kertas pekse untuk dapat result kat sana nanti

dulu aku pun terok..sekarang aku nak kurangkan dan kalau ada peluang may allah forgive all my huge n little sins towards HIM and ummah or human being

oklah korang itu je nak bebel sebab tetiba teringat famili

jom tgk gambo..

tempay faveret aku kat dunia salah satunya TERENG TERENGGGGGGGGG

TERENGGANU-sebab kaya budaya tempat cantik orangnya pun baik2

haha

ok seyes

sebab kaya seni..makan fresh..nasi dagang power..soto..eh sata..
kopoks...memacam lah..

tapi aku paling crush kat muzium dorang....bakpo lawa sgt wehhh

tapi pasni aku nak ke kelantan..jirannya..tak de kesempatan lagi..moh lah suami


masjids yang banyak dan super cunsss design satu2
haihh geram tgk
warna putih...feveret sgt2


miss this place..i mean the foodss hehe

beautiful structure

bai roti macam aku ke ?..aku macam roti? atau aku dan bai roti adalah roti bai
nyorok belakang baju .. bukan
i vangge ok dengan baju batik ni..cantik kaler dia



DANNNNNNNNNNNNNN



tq google for this picta
aku nak jengok sini balik nanti
santik sgt kotss


NI sumpah cute2 dekonya
aku selalu pk nak hias dapo aku cam concept cafe..ala2 wondermilk ni
mesti aku akan rajin masak dan meimei pasti menyayangi aku
bak kata org melesia
nak pikat suami pikat perotnya
HAI PEROT...saya afa....
aku tak sure sempat ke tak aku masak kalau dah kije nanti...risau dapur tak berasap lagi
apepun kalau masak nasi n satu lauk pun ok

GERAM NAK GIGIT
setiap hari aku tgk gamba2 depa ni
ntahlah tgk benda2 camni menaikkan semangat
haha korang apa tau

nangis tgk ni
emo kan tgk camni pun sakai

haihhhh

cantik nyahhhhhhhhhh

im going there soonnnnnnnnnn



OK KAT BAWAH NI ADA CONTOH LATEST TAK LATEST LAH

PRODUK DARI COMPANY AKU

SAPA RASA NAK ORDER WOOVEN LABELS
STICKERS
HANG TAG
FLYERS

sila ke MUKABUKU buka muka ibuku

ok

harga kilang..

klik klik klik kat bawah ni

NAK TEMPAH BARANG BERNIAGA..LABEL BAJU/HANG TAG/STCKERS/FLYERS













k lah korang
lap u all

tempahan alhamdullilah semakin bertambah

moga kita mendapat manfaat










Monday, December 16, 2013

CERITA ZAMAN DULU

HELLO SAPE TU??

mesti kita akan pakaI ayat tu masa angkat tipun rumah..alah tipun yang bentuk petak2..

kalau korang adalah pengguna tegar..bagi yang lahir pada tahun 1984, 85, 86
seangkatan dengannya.
yelah abang angkat nak tipun lah..akak angkatlah..secret admirelah...

last2 bil melambung ke 3 ratus dan sampai seribu lebih
time tu kira bnyaklahkan

sudahnya mak apak kita akan kunci nombor2 tipun tu pakai kunci kecik
ahahah such a kenangan yang boleh ingat sampai skang

time tu mana ada henpon kan.. kadang2 kalau dah sangap nak borak
g pondok tipun.. simpan syiling bnyak2.nak cakap lama lah katakan

paling sadis kalau telefon bertiang tu tak terima duit ko
tensen..haha

memalam kalau ko cari puvlic phone tu berbaris orang nak guna
sakitnya hati kalau ko adalah di barisan belakang sekali
dan akan rasa tak selesa kalau ada orang kat belakang
nak cakap pun kontrol2

ada gak yang boleh borak sampai 3 ke 4 jam.pakai kain pelekat.cangkung kat bawah pondok tu
dasat..
ada jugak public phone yang boleh terima miss called..alahai tak tahan

berlari aku masa tu bila tgk ada cam miscalled
ntah macam mana ntah functionnya..tapi masa tu dah upgrade tipun warna biru

dan tak lama pastu dah pakai henpon

bangga gila member baik aku masa tu pakai 3310
aku cemburu hokeh..tapi mak aku mana nak layan beli phone bagai
nganga je tgk dia pakai.kalau balik skolah tgu bas kat bus stop ada bas lalu...

haha bangga gila kalau orang dalam bus tu tgk member aku pakai phone
padahal bukan aku pun..dok sebelah pun jadiklah
caittt hina kowtt nak nampak hot punya pasal.

itulah cerita pasal hot stuf zman dulu
tak macam la ni..bagai2 phone.ko pilih je.tak mampu nak cash 2k
ko boleh wat ansuran..tapi aku takot sket bab ni

sebab ada certain place yang kenakan riba..kind of it
sebab harga sebnar kalau bayar cash tak sama dengan nilai gandaan bayar sebulan
riba kan tu?

tanaklah akhirat esok jalan dengan muka terseret pasal nak pakai phone punya pasal

better kita checklah.kalau aku salah fionee..sekadar pendapat


anak2 remaja yang tak dapat tgk public phone jap..cikgu google ada tak?


skang 90 peratus tak bleh guna secara baik kalau nak pakai.


takpelah.sebab semua penduduk malaysia aku rasa 90 peratus dah pakai tipun bimbit kan..siap 3 ke 4 buah seorang

tak komersial dah kot public phone...

tq google!


ni masa aku darjah 123 ada lagi kot
besi solid keras

ni yang ada sekarang...still ada kat umah aku
tapi sedih dah rupa parasnya

taraaaaaaa

3310 yang aku idamkan dulu.susah nak rosak pasal limited function
tet tet tretttt

harga asal rasanya dalam 7 ratus ke hape ntah
tak ingat

tapi memang best boleh main game cam puzzle jatuh dari atas tu
oh satu g benda yang aku rasa ada kaitan kenapa aku memilih aliran seni sebagai punca rezki dan ilmu yang paling suka aku tuntut



adalah...........................

setiap kali berborak kat telefon rumah , aku akan gunakan pen yang sepatutnya mak aku guna untuk catit notes ataupun tulis number telefon orang 

aku conteng dinding dan buat pelbagai lakaran
layan kot.oh kat situlah aku mengasah bakat melukis

dah akhirnya menjadikan aku cikgu seni

nampak tak? sometimes tiny things look nothing, until u discover it was the beginning

tak pecaya? lantak ko lah

salam selasa :)

semoga allah memberi berkat dah rahmat pada kita

jzkk


aloh2 bukan lensa axfar lah kalau tak de gambo kan

japss..layan gamba lama k


ni masa aku degree

berkumpul ngan kawan2 makan2 selfies

kenangan konvo ngan mimi

2 sahabat aku ni masa belajar
susah senang sama2

dorang ni baik sgt.aku ingat sampai bila sebab dulu masa diploma aku tadak pc
gila ko hari2 g cc wat keje
sian mak abah aku injek duit
dorang ni akan ingatkan aku buat assigment dan bagi pinjam lappy
u guys rocks..allah reward u babes

DAYAH N O'ON
2 lovely mother now

ni aku appear dalam dara.com

aku dulu asisstant kepada dr sara
so aku bagi talk for make up

happy moment
masa tu banyak pengalaman aku kutip

THANKS ALLAH

















Sunday, December 15, 2013

SEDIH HATI TAPI ada cerita barang melayu barang baik punya

ASSALAMMUALAIKUM

hai kengkawans

tadi tipun mak..
she was at d hospital checking my abah health condition

aduh..tak penah2 abah sakit serius tetiba mak kata abah ada kencing manis n bacaan nya is 15

no good. tetiba rasa stress. selalu aku doakan mak abah sihat
tapi allah lebih mengetahui.
o allah sihatkan abah

mungkin abah tak jaga makan minum
yelah meniaga di pasar malam.minum air manis2 nak lepaskan dahaga
siannyer.

pasni abah kena kaunseling kesihatan dan pemakanan
tadi sempat nagging kat abah..sian nya
dari nada suara abah is unhappy..selama ni sehat je..cuma ada satu masa abah kena batu karang. mak rebuskan chienese herbs.mak aiii semerbak satu rumah.

moga2 ada akak n anak2 kat rumah akan buat abah happy n lupakan pasal penyakit tu. nasib baik mak jenis health concious.so aku harap sgt mak jaga abah.n aku harap one fine day aku dapat duduk bekerja dekat mak n abah supaya dapat jengok depa.

mak setakat ni alhamdullilah,sihat.may allah gives them a great health condition dan umor panjang yang bermanfaat

allah duga pasti ada hikmah.sedihnya

pujuk hati.kadang2 apa yang kita rancang tak jalan seperti yang kita nak.tapi aku tak gemar n nak train hati aku supaya jangan pernah salahkan orang lain kalau kita tak berjaya sebab semua tu allah nak uji dan bagi lebih baik atau aku akan ingatkan diri bahawa itu semua punca dari khilaf aku sendiri dan dosa aku pada allah lebih2 lagi dan dosa aku pada orang.buat orang terasa atau sakit hati. aku minta maaf yer pada yang pernah terasa ngan aku sengaja atau tak.

life in donia ni transit je...tapi walaupun transit kena kreatif macam mana nak cari redha allah.

adalah beberapa program aku nak fikir
nak buat

sebagai muslims dan sehat.. ada duit tapi taklah jutawan...

aku nak sumbang apa pada masyarakat.kalaulah sesapa yang baca ni ada group atau ngo yang jenis social works mungkin boleh bantu aku,sebab aku kadang2 takutlah bila pk apa sumbangan aku atas dunia ni.satu hari ada 24 jam..setiap jam aku guna tuk apa..jihad ke aku...memang belumlah..nak menderma..bolehlah sekadar termampu..tapi benda yang aku boleh buat adalah beri tenaga.so sesapa ada group area pasir gudang...boleh ajak aku.kalau jauh2 susah sikit sebab dah kahwin.pahamkan :)

semalam teman meimei wat keje plus tgk tv after that.then she request for food.sian.cam craving sgt.so aku tgk jam kol 3 pagi..walawehh ngantuk tapi rasa kesian, so aku pun bukak peti ais..goeng nasi..panaskan sup tulang.habis dia makan.lately dia selera..aku suka..tapi suar banyak tak muat.eleh..nak sopink lah tu.sian tgk kasut keje meimei macam dah lama..nantilah tuko baru untuk tahun baru.

tadi masa call mak..kemain sonok cite pasal uzma n muhammad ada kat rumah

siapa uzma n muhammad nanti aku update pasal dorang

k lah korang kita doakan kebaikan tok semua orang eh

joms layan gambo



barang melayu lagi

SATU AKU RESPEK PASAL YOUNGSTERS NOWADAYS

aku admire ngan FA COLLECTION

aku bangga bila ada anak2 muslims meniaga secara halalan toyibban
bukan hanya pada makanan tapi pada service
aku ni teringin sgt nak pakai seluar tapi denim jeans
so ternampak satu page kat fb dan FA collection keluarkan apa yang aku nak
wahh best..aku pun beli...beli sampai 3 kali tapi dapat 2 heheh

jangan konpius sebenarnya 2 pcs tapi penghantaran ke 2 tu ada masalah
almaklumlah aku kan special size

so mintak tuko kecik daro sebelumnya dane alhamdullilah allah permudahkan
aku request n fa hantar balik

siap bagi duit...sampul  untuk repost balik yang lama
aku suka.memudahkan.
semangat macam nilah buat aku rasa barang melayu memang baik punya
so sesapa yang rasa nak berurusan dengan tenang dan beli pakaian yang sopan dan menjaga aurat boleh ke page


TUAN punya sgt friendly dan baik hati
penyanyi binda pun blei telekung kat dia

dulu dia customer aku
buat label ngan aku..nampak tak kat poket suar tu comei je label nya
gambar bawah ye bedah

great pants lembut dan bersize palazzo
siap ada button untuk laras pinggang korang
sedap pakai

sangat2 mesra pembeli
hebat fa

belilah..takde jual palazzo ni kat LEVI's
support malay muslims product k
fa ni tak teragak2 buat keputusan untuk keselesaan customer
aku tabik kot peniaga2 camni..paham perasaan customer
aku doakan dia berjaya dalam bisnes dan mejadi ikon meniaga muslimah
inshaallah

nanti dah pakai aku selfie kat kowangs eh




cerita meimei pagi ini





fresh
semalam potong rambut
nak g bertugas konvo politeknik
abaikan kesepahan di belakang
nampak tabung syiling dalam bekas biskut tu
tu semua simpanan meimei.dia suka menabung
this year kami pakai duit tabung dia cashkan kat bank untuk bagi duit raya anak2 buah
anak buah mei ramai ada kat 80 orang anak buah aku baru 2
heheheheeh dasat oh kalau dia menabung...kira2 this yeray ada dekat rm6-7 ratus syuling je
duit baki balik kedai...balik keje
pomm masuk tabung

saya azmil ... anda nak kaya berjaya
kontek saya hehehe

cepatlah saya dah lambat ni yang...
nada marah...
yelah2 jap kata isteri mithali

sgttttttttttttttttttttt


oklah love ur country
no matter what k


gracias!!!!



























PERASAAN DAH LAIN DAH TAK SAMA

salam peeps

hai semua..malam ni i is tak masak sebab check2 barang dapur dah habis

masak tengahari dah habis..tak macam dulu masak2 boleh simpan..now is cannot
ok.ada peningkatan bolehlah makan2 sendiri

kadang2 aku rasa aku masak ikot suka
campak2..bwang potong ke cncang ke aku pun kadang2 lupa

nak buka buku resepi..aloh2 manje sgt....malas buka
so aku agak2 rasa dia nak end up macam yang aku nak aku bubuh je
siap..kuah likat2 sket.
bedal hehe

aku n meimei tak suka makan sayur.kalau g kedai makan mesti lauk je 2 atau 3 jenis nasi..
now is cannot.aku kena ada sayur.lately aku suka kobis goreng 
sedaplah.heh sendiri puji.meimei pun dah suka.bukan apa.as wife aku kena ajar dia makan sayur jugak.

nak sehat.tapi syaratnya mesti sayur tu lembik.lembut senang makan.baru dia selera.kalaulah aku masak ala2 baru petik dari ladang.dia cedok kuah jelah.lama2 aku dah boleh agak dah.

dia jenis tak kesah lauk..hehe tak kisah ke?
kalau makan kuah jangan ceroi/cair..mesti pekat..
kalau camtu baru dia hepi nak makan.pastu memang fans of telur
nak telur dadar/goreng tapi aku tak bagi selalu pasal.takotlah jantung poblem kalau overdose pasal aku tahu kalu g keje dia suka makan half cook egg .. double kot.so kena tapis ye syg.

macam nilah hidup aku skang.belum ada anak g.layan la anak besar ni

perasaan aku dulu2 pada meimei mula2 as wife tak berapa nak feel pasal dulu biasa hidup sorang2..seronoklah can be with some one we laf laf..tapi rupanya allah swt dah terap rasa kasih pada kita sebagai istri..kasihnya lebih.aku dulu rasa cam...boleh ke bahagi kasih mak dan suami.mak mak mak..memula dulu mak n abah je aku ingat.bile sesuatu tu tak best atau kata2 meimei aku tanak guna pakai aku akan bengkeng diam2..

tapi hakikatnya perasaan itu dah tak sama.sekarang ni kalau aku segan eh malas camana pun kalau mei nak pape aku akan cuba buat. berbalik pada kita jugak kan. aku dok pk aku bukan lagi sorang2. nak jaga hati orang lain.dulu2 suka merayap sorang2..skang nope.mei kurang bagi.mungkin atas faktor keselamatan.mula2 tak suka tapi towards the end..oh i get his point.sebab dia rasa aku ni cam amanah mak abah.kalau2 aku sakit dia cepat takot

oh terima kasih untuk itu ya syg.

penah aku mula2 pindah sini badan naik rashes satu badan ok
aku teringat dulu2 mak abah tak tido jaga aku.because aku kinda allergic people jugak.
mei jaga aku sama.tq allah.dia tak tdo kot tolong aku.aishhh..tulah

2 pesanan yang aku selalu ingat

1.masa bos aku kat istana budaya dulu..abg firdaus
he said...kita hormat suami macam kita hormat mak kita.kaedah nye sama je..hormat pertuturan tingkah laku

ok

2. siatu lagi ape ek tak ingat..hurm...

k lah bebelan dah tahap nak masuk meraban 

ok concludes nya kala..ok dah ingat number 2..bak kata kakak ipar ku
kalau nak benci atau tak suka orang ingat satu je kebaikan dia.inshaallah kita akan senang...

moralnya..kalau terasa ngan meimei aku ngamuks..hehe taklah..
kita cool dan ingat moment2 indah contohnya

contoh ya..

suami boleh garu-garu kita dalam sejam tanpa henti
suami belikan ko baju berharga rm250.0 walaupun baju tu kualiti sama ngan baju2 kat sakan yang economical
suami bagi semangat time ko senggugut

atau suami belikan kfc..mekdi..piza di saat ko lapar

so hargailah dia walaupun kekadang ko rasa kecik je muke dia time wat salah

pause sekejap kemarahan..inshaallah...penat je gaduh last2 baik balik haha

tu aku lah tu...

emo sgts..ok kalau ko tak emo ko kena check hormon..ko ni pomps ke tak
pomps is pompuan

till here selamat malam
ntah hape2 saje sembang...

perasaan dah tak sama tadi lapar
dah makan kenyang ..tadi tak ngantuk skang nak g toilet

seyes dah tak sama

love-axfar
























Thursday, December 12, 2013

KO CANTIK KE?

share ni
gigih amek kat fb untuk renungan bersama



SALAM JUMAAT

alhamdullilah atas rahmat dan kurnia allah pada kita semua

kesihatan
kebahagian ap
rezki..boleh makan nasi..ikan goreng.kicap..sedapnyerr

rasanya semua orang boleh faham kenapa aku letak gamba makanan kat header sebab aku adalah FOOD LOVA

so ya itulah saya suka amek gamba makanan
sebab pada aku..eh aku..saya..ntah pape ntah

aku rasa makanan itu adalah satu kesenian
dari start ko pk nak jamah ape- dah satu pergerakan otak..sel bakal membiak
otak ko dah bergerak
pastu ko keluarkan pulak keseronokkan..hormon gembire plak kuar
pastu ko bayangkan apa2 yang sedap
pastu ko pk pulak nak dapat..buat camana
pastu...pastu..pastu...

sedar2 dah ada depan mata..baca bsimillah..makan..makan..makan
tapi lately..aku rasa aku makan laju sgt.cepat pedih pewot

so rasanya aku punya teknik makan dah terlalu kuno
laju dan nak cepat abis

padahal tak tahu nak g mana

hasilnya aku yang derita...so tgah train diri makan slow..

satu lagi perangai aku suka cakap laju especilly masa kerja..ntahlah
ari tu ada sesi pencerapan kat school..aku kan cikgu baru 
so aku ditegur agar tidak cakap laju..tapi ada sebab aku ckap laju coz..nak kejo masa...tu satu hal tapi aku memang kalau dah becakap

ok fine..kita buangkan perkara yang negatif dan betolkan sikap kita yang tak betol

k lah aku nak packing..nak balik umah dah.g mana?

adalah..merehatkan jiwa..wahhh..




BILA AKU TENGOK GAMBO2 BAWAH NI
aku sedar kualiti dan kecantikkan sama penting
bukan untuk produk je tapi manusia

ko cantik tapi ko tak malu ngan allah..tak cantik jahh
tapi ko buruk tapi ingat allah lebih baik tapi kalau buruk touch uplah
allah kan suka kecantikkan

aku faham apa aku cakap
n orang yang baca entry ni mesti bijaksanakan
so pepandailah ko
rasanya aku taip entry ni sambil tido
mamai



jom layanzzz
benda best for this decade


sedap..








BELI SHOWER GEL

semalam aku jalan2
singgah guardian beli shower gel cantik ni
RM12++
aku tak ingat..tapi beli sebab packaging cantik

so aku teruja









lawokan...barang murah tapi cantik
bukan beli sebab produk bagus..tapi oklah..


KASIHKUU..jangan jangan jangan
makan megi sampai abis nak sikit........


makan mee cup je..sebab tak berapa sehat nak g makan

meimei's toys\.. dulu2 masa belum kerja hari2 aku lap
dah busy ni aku jeling je hehehe



faveret... ntah kenapalah aku ni suka sgt ngan teh tarik..teh ais...




k lah geng
nak mengemas bye