Monday, December 31, 2012

KERJAYAKU DAN BASUH 'PUPU' budak kecil

SALAM people

grammer for todeyyy
pupu = berak k


hai we meet again
dalam kemalasan yang malas
aku kini telah menjadi seorang baby sitter yang tidak terlatih

skang aku menjaga anak akak aku afzan
yang sulong uzma and second muhammad al firas
adorable hehehe

serius dulu aku memang geli geliman nak basuh berak bebudak
kalau nak soh aku ngadap main ngan budak 7 jam pun sanggup janji berak basuh sendiri ye budak
hehehe kijam...seyes aku tak pandai

selalu aku wondering how when am i?
basuh berak n now aku dah ok and getting paham how to cuci n make it clean n clear
uzma merupakan client pertama aku
thanks baby..mama anis dah boleh mencuci ahaks

o thanks to allah coz
now i dah ada skill baru, basuh pupu budak
jangan weh juih2 mulut kat aku, korang tahu tak skill ni penting! 

okeh jangan emo sangat banyak g benda aku kena xplore pasni kalo ada baby sendiri
walaweh i hope i can do it right

DOA UNTUK MENDAPAT ZURIAT :
gonna be ummi and abi (for my hubby name) soon, doa to allah please please proceed our wishes
we want soleh n solehah babies berguna untuk agama dan bangsa n to us hopefully



UZMA N IBU

OKEHLAH NAK OUTING NI
adios yo!!!












Friday, December 28, 2012

BAHAGIA BERSAMA ANAK ORANG

salam korang haloooooo

skang i ada di kl, bertugas sebagai baby sitter to anak buah UZMA

COZ ibu nya baru je lahirkan baby boy..muhammad al firas
urmmm boleh tahan banyak idea... owhh cepatnye besar pastu bijak oohhh

hari ni hubby balik dari umah janda

haha terkejot? janda baiklahhh baik sangat
so amik dia kat kl sntral n balik umah jap g malam nak bawak ashraf(Adik)
g beli barang coz dia nak balik poli kat perlis

banyak barang nak beli katanya baju biskot suar tetiba baju suar anak buah pun nak beli

alahai kebapaan sangat..huwawawa aku nak pow belanja makan... yelah dah jadi driver tak bebayo kan

ok lah korang dah lama tak upload gambo lensa axfarkan so jom tgk antara aktiviti aku sepanjang tahun dulu2






AKU YANG BERNAMA AKU
pape ntah






perkenalkan my mak yang best
sangat sangat suka berkorban untuk anak2
menyokong i buat event untuk tadika islam kat KL
OH ni gambar photo booth, kalau nak dapatkan khidmat saya untuk planner tadika atau birthday party dengan harga yang anda mampu buat call saya k
012 9068081 puan axfar
insha'allah saya cuba buat yang terbaik.







witn mak yang membolehkan saya melakukan segalanya
n she's my google map
korang tanyalah pasal direction jalan kat malaysia ni
haha semua mak akan cuba jawab






skang aku wat bisnes label baju
so sesapa nak tempah sila lah ye
murah jew babe 1000 pcs rm298.00 jew
dah termasuk harga delivery k
mana nak caikkkk kata JOHAN






NI contoh label label k
nak tengok katalog boleh email axfarpurplemustard@yahoo.com
atau call or sms number ada kat gambar romantik i ngan mak i k



oh berbalik pada tajuk
aku bahagia layan anak buah buahan yang ramai
aku suke babe walaupun kami tak de anak kandungan ku sendiri
aku bahagia tengok anak orang

O ALLAH KAMI NAK ANAK SOLEH SOLEHAH
aminnnn

bersama RINA SALLEH di pusar terapi ais
sri rampai



abah mencuba rawatan terapi ais
dan yang bestnya sejak abah disarankan minum ais abah semakin sihat izin allah
terima kasih ya vibration colour theraphy ice centre



bersama sepupu tersayang aina najihah
merangkap PA i
sentiasa bersama tolong kak anis walau di mana
thanks adik, sayang adik

my honey bunny masa pas kawen kat kuala kangsar
well thanks for everything!


k korang nak g midvalley byes






Wednesday, December 26, 2012

JIWANG MALAM MALAM TANPA SUAMI DI SISI






salam malam


korang penah tak terasa atau tetibe teringat sesuatu??
wahhh malam ni aku tetibe rindukan masa laloo
masa kerja kat kolumpo dulu..masa bujang2,masa kerja part time time blaja
semualah..tak terungkap sebab kenangan-kenangan tulah aku jadi aku..haha takde ayat best
sebab aku biase2 je





SO JOM LAYAN SAMA2
LENSA AXFAR Hehehheeh





semua yang ku kasihi
dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha mengasihani

photo booth masa kahwin di kuala kangsar
rindu saat2 siapkan ni
masa pagi sebelum kawen..fuh fuh







with kakak ipar n anak buah buahan koo yang awesome
ni antara peberet style
lunjur tgan kaki semua
felik2







demi membantu ayah ude n mak ude on kahwin day
shakirin yang comei lote telah sedikit comot
thanks guys u all rocks my world!!





DANNNN











TELOK DALAM RESORT, PULAU PANGKOR
masa ni g kursus cantik tempat ni
tempat senario berlakon ala..yang ada adik beradik ramai tu..semua pompuan
ada marsha,mek yang salam pantai timur  and senarios







Jetinya.. cantik kalau bergambar
actually dah 3 kali pi sini pasasl aku under latihan dulu





dalam kenangan
meja opis aku...rindoonyer






peberet aku ayam hempuk eh tak penyet
masa jengjalang kat bandung ri tu almost everiday kami balum ayam penyet
sedap wehh bersih compare masa aku g medan ngan mak abah dulu
sedaplah senah, kalo rasa nak makan sangat aku g kl festival city ayam penyet
sedap wehhh penah g sana makan sorang2 pasal meimei kat johor
sanggup hakhak
n lagi terkejot kera masa aku pindah johor siap ada satu perkampungan ayam penyet g
weh bukan penyet kena langgar tapi kena penyetlah...ohh apakah









budak kecik ni asik nak main bedak minyak bagai
jenuh sorokkan..kalo ko ada kat situ dia akan pegang tangan ko mintak assist amek barang
amekkk arrrrrrr ayat dier







ni skandal i hokeh







kawen kat kuala
laki aku dah penat begambo
aku pun actualli tapi begambo jugak pasal jap g nak pulang baju

last ly aku nantok
nak tido hokeh2 last pic

















































sila tutup mate
sangat nak sepak diri sendiri




hokeh korang nite

BABAI JEBONS

LIFE IS GREAT..IDUP INI BEST

wow

best nya hidup!!!

bestnya bestnya!

seyes....

lompat lompat lompat

Tuesday, December 18, 2012

HARI KELUARGA suami

SALAM yo!

entahlah dah macam negro hiphop pulak
mesti nak tulis yo yo
macam best tapi kekadang cam nak sepak pipi sendiri aww sakit

well well
tak lama lagi kami nak bercuti
sedar tak sedar masa makin berlalu
bukanlah bercuti sakan tapi sakanlah jugak bersama semua keluarga belah suami

we are going to having a party..wahh party sgtkan
tak jugak actually meraikan ulangtahun perkahwinan mak and bapak (late FIL)
URMM but its also gonna be a big stuf coz husben siblings and our relatives is joining this event
ramai sgt, siblings suami je dalam 10 keluarga dari 14 akan hadir..i guess and anak buah je maybe 60 or 65.ramai kan and ada anak buah suami yang sebaya i

yoiii tua sgt kan,terus jadi makcik2 bila lepak ngan dorang alahai tak apelah!
bukan sedeh dah tua tapi memang otometik muka type orang tuoo dan faktanya i makcik tua
wow ishh sedo diri ... bukan ape hari tu g beli nasi lemak untuk bekpes eh ape ke motif tulis tok bekpes memang org beli nasi lemak makan pagi kan.. hokeh2

so i park the car and g beli.. mamat ni mungkin dalam umo 21 ke 22 so i panggil dia adik
dik bagi tu ni tu ni balalal bla

then dia tanya lagi.. acik nak ape lagi?
wahh centapppp acik makcik???? pening sekejap hahaha tak leh trime kenyataan yang nyata

dahlah masa tu velum mandi and muke sememeh..horror n sentap tgk diri sendiri
adik oii panggillah i hakak... ko pun cam nampak matang takkan lah makcik

then i just hokeh tak pelah dik kira berapa semua..kira kira kira
hokeh terima kasih acik...dtg lagi

ko nak lempang diri sendiri ke atau lempang HADIK ni
ouchhhhh ketap bibir..pasang lagu kuat2 nyanyi dalam kete

tabahlah duhai hati
sekian, berita diterima

Wednesday, December 12, 2012

allah please turn my dream to be REAL

SALAM KHOMIS semua

haloo people
ari ni aku nak sembang ngan korang pasal satu impian aku
bukan impian 1 malaysia tapi impiaan i untuk Malaysia
wahhh giteww terasa semangat tatkala menulis ini..wallah semoga cepat impian i dimakbulkan allah

well hari bertukar hari, masa terus berlalu
i cannot guest weither ape yang aku impikan akan tercapai or tak
pagi ni tgk tv9 pasal pesyen2 ehh best lah pulak kenapa lah tak hamek pesen duloo
arghh lupekan...sajew je..wondering..orang  kuat verangan memang cenggini
tapi takdelah sampai obses cuma teringin nak membuat produk sendiri
sesuatu untuk dikomersilkan dan orang suke serta price yang tak membebankan..aduyai...

rasanya in life ni tak susahkan..tengok dah ramai yang berjaya..dan kejayaan itu tak datang poops!
tapi kena istiqomah! yakin ape yang kita wat masih dalam landasan syariah dan duit yang kita dapat halalan toyyiban..takot takot takot kalo salah landasan last2 benda2 impian ni meranapkan aku balik

ishh bebenda nilah yang kadang2 buat i tertunda buat sesuatu...
well berpeluang menyertai lecturers talk in PIS (politeknik ibrahim sultan)
it gave me new strenght..because i berminat dengan 1 of lecture fashion which she determined the meaning of muslimah fashion.it looks great n knowledge.rasanya nak jew bergabung giving speech ahaks..verangan kan nak berforum

but what she said was true totally undoubtful because the conclusion is actualli like this (my way)
u can design anything..anything because fashion is subjective(klise huh)!
but but but
the rules is very2 specifically objectives!
folloow the syariah way...sonang yo

tak ketat
material seswai
tak nampak sosok badan
tak nampak kulit
hanya muka dan tapak tangan jew appear

susah ke?

tak kannnnn...... lagi susah kalo tak ikot

well allah maha mengetahui
aku nak berkarya melalui clothing...maybe more to islamic couture
ya allah tolonglah lorongkan aku jalan yang betul dalam menghasilkan clothing tak lama lagi

may i have a good capital in order to make my wish come true
i dont have big money... but start from today onwards my capital is my DU'A
please o allah
i really hope

love : axfar










Tuesday, December 11, 2012

TENGAHARI YANG EXTRA HECTIC 12/12/12

salam people
hehe sajew bagi tajuk kokonon bzzzz

hehe sikitlah
yelah i ni bukannya cekap sgt nak memasak ala cep one
so dengan bau kari nak hangus(meimei nak makan kari ayam)..pepagi dah pi market
hehe tipoo sgt tau actualli kol 9 lebih dah pi kip mart beli barang sikit
rempah ratus santan and such
wahhh bz cam ada event jew padahal nanhado...alahai

tadi tengah2 kacau kari duduk jap sebab kaki rasa lenguh..
mau nyer tak bedah dahlah aku g econsave pastu ke kipmart pulak balik umah cepat2 simpan barang
bukak facebook hahaha..sempat agi jah
tetiba hati tak sedap..kenapa?

pasal dah pukul 12 lebih laki nak balik tapi dalam hati cam kate..lek dulu..meimei lambat kot or tak balik lunch..hurmm hokeh takpe..apelagi buka buku resepi and start cooking

bersilat gak lah aku prepare barang2..haha berkat 2 bulan praktis bolehlah paham sikit2
well tekaanku tepat meimei tercinta tak balik, dia kata ada makan2 kat opis
owhh sedih sudah punyalah aku cam sukan olimpik kat umah masak, angkat kain yang dah sesikit kena air hujan..mesin basuh penuh air.. wohaaaaaaaaaa aku cube setelkan
dia kata tak balik makan, tapi kesedihan beransur kurang tatkala memandang dapur yang selerak dek karana masak kari tadi..aku terus meng ok kan diri i.. hahaha ape punye bini kan

bukan pe aku runsing kalo mei balik kang umah tak tersusun (cehhhhhh) itu tipoo ok
then meimei rasa serba salah kot pasal tak balik in within 10 minits dia call aku 3 kali hahaha
takot lah tuuu bini terasa
takpe yang i redo... career come first...
ok setelah semua dah setel cehh tipoo lagi mana ada setel..macam2 nak wat

nanti lah free aku hupload gambar umah kami ya
ape pun tarikh hari cantik
pasni takde dah kan tarikh2 cam ni..well semoga kita sama2 hepi ye kengkawang

muah
jazakallah khairan

wallah have a great wednesday yo!!!

Sunday, December 9, 2012

AKU TAK 'COOL' today

salam muhibbah.. wahhh intro cam yb

hari ni punyalah lemau..cam tak tau nak wat ape
kadar keexcited-an menurun jenuh aku eja

tak tahu nape but the veli vest part aku dapat berbual ngan blogger ni BICARA QALBI
she's great hahaha aku punyalah nak tahu info sampai cari dia kat fb nak say thanks actualli pasal great info
dalam kacau bilau payah goyah nak g interview palaotak dah jem kejem
last2 ape lagi google bolgger and found her

o allah thanks alhamdullilah
at least dapatlah gambaran sebenar what is mock teaching all aboutsss
huwohhhh haha best gila masa baca walaupun mak abah aku bukan cikgu cikgi tapi oleh karana penyampaian beliau di blog sgt menariks ringkas padat dan tepat
aku sedikit kurang gugup...hahaha yang tak tahan aku siap wat name tag
yelah kan cikgu2 kan pakai nametag... laki aku pun pendorong utama..he's drive for me
alahai hamek cuti untuk i tak tido malam menolong siapkan presentation

kan i dah cahkap KAHWIN ni macam teamwork
i take this u take that i get this u do it all ahaks
laki i memang klass (kena jett sikit) tapi real he's my man, tolong kejor sana sini
print gambar, hangkat bags, tido kat ruang menunggu...macam2lah aktiviti kami
last2 dua-dua terbongkang tdo pasal kepenatan masa habis interview kat penang tu... alahai kalo ada award laki paling mithali bagi bulan november aku bagi kat laki aku hahaha ko hade

lantaklah aku nak imginary... :)
well life goes on tadi meimei kata dia ada kursus kat tempat janda
hehe janda baiks punya
so ada chance balik kl coz i miss my mak n uzma sososososo much
it almost killing me when i thought about that
nasiblah meimei rajin layan aku cam mak layan aku...
so i felt johor like pj's
hehehe hover kan...

oklah korang saje nak tulis2 nak ubat rindu kat blog memacam hal jadi dalam bulan 11/2012
haiyakss apepun allah knows the best

JANGAN LUPA BERDOA ya kawan2 ingatan untuk diri sendiri juga
owhh owhh before doa tu make sure kita tahu adab2 berdoa untuk lebih MUSTAJAB k!

jazakallah!!!







Saturday, December 8, 2012

haloo yooo PEOPLE

yehaa

pantasnya masa berlalu, im still like this cuma skill memasak adalah 10 peratus
insha'allah im trying to increase the percentage
ahaks

well back to housewifeyy lifestyle
its cool actually, mungkin kerana bila kita nak buat kerana allah dan back to islam which kena ikot cakap suami in wateva things kalo dah kahwin
hati ini tenang

well november 2012 seems to be the hectics and sadness part in my life so far
bukan menidakkan ketentuan allah but the shocking parts wake me up

opah which my mother mums and tok ta , my father mums
pergi pada 7 november dan 27 november
al fatihah~~~

entahlah macam terkejot..tapi tahu allah dah set up the story
so we just go with the flow, no more opah n tok... well its their time n us next

dalam bulan november jugak dapat panggilan interview for mrsm teachers by Mara
n i just attend it n do my best, but allah knows better kalo dapat alhamdullilah and if it not allah still looks the best for me
i always think maybe a thousand rainbow will colour my day

well the sadness part over and im still brushing the tears
allah letak lagi something untuk kita yang di sini

well this december my husband family side will be having a first family day n celebrating my mother in laws annivesary with arwah my late father in law
haji abdul aziz

well mak thanks coz accepting me n im happy to join this board!!
tunggulah ada chance ill put down all the family picta n u guys can meet my new familista :)

BARAKALLAH
 

Tuesday, November 20, 2012

SESUATU YANG KUNANTI KINI KU GENGGAMI

salam people

halooo
aku senyum je hari ni
nak positifkan minda alahai...
tadi g check darah pasal rashes macam tak surut... nampak merah bintik2 horror
fine allah baru bagi sikit

ingat tu axfar hanis
its kifarah and allah is reducing the dosas (dosa)

fine thanks allah

ok hari ni dapat satu sms yang awesome.. im totally happy mappy
yelah... check2 email yess its true

allah permudahkanlah jalan ku untuk semua doaku
andai kata ia terbaik bagi aku berikalan dengan segala limpah rahmatmu dan seandainya ia buruk bagiku jauhkan agar diberi pada yang lebih baik padaku dan keluarga
amin~~~~

melewati usia yang semakin banyak banyak
aku rasa makin tenang dan selesa dan yakin
ada nya teman sejati yang sentiasa tenang di sisi
aku melangkah dengan kekuatan yang pasti aku sendiri lihat sedikit sinar

insha'allah berkat doa dan usaha yang hentinya kadang2 ada pasang surut aku terus berjalan
walau kadang2 keputusan berhijrah dulunya begitu payah susah tidah betah
untuk aku fikirkan aku
namun kini janji allah itu pasti
pasti ada hikmah
sentiasa ku sematkan di hati redha suami bermakna redha allah

bukan ku pinta emas permata
harta dunia berjuta
atau tunggangan dunia yang penuh nama
atau makanan enak dari raja
atau pakaian seindah dunia tiada tara

tapi

hati tenang di landasannya
kukuh iman yang tipis
setia pada allah dan suami
cinta pada keluarga mak abah mertua dan semua kerabatku
permudahkan syahadahku pada saat aku tidak lagi ber roh
dan letakkan aku sentiasa takut takut dan takut pada janji allah pada siapa yang berpaling

aku redha
aku kini nampak jalan
walau kabur bukan sebab rabun

alhamdullilah subhanallah allahuakbar

im done

love axfar







Saturday, November 17, 2012

AKU GATAL?

salam ahad people lama tak hupdate

dah dekat 5 hari aku mengalami ketumbuhan ruam2 merah tapi tak gatal
so sape yang gatal?

ishhh ape ni alergik apekah?
g kinik dah semalam tapi doc kata kalo 3 hari lagi tak ok boleh g check lagi amek darah
ishh tatotnyer

meimei belikan air kelapa n paksa minum ishhh tensi
takpe istigfar balik pasal allah bagi ujian sikit dan failed
ya allah kuatkan iman ku dan tabahkan hati
walaupun tengok rashes yang tumbuh bak cendawan membuatkan aku ngeri tapi kuatkan hati pasal ada orang lagi teroks... muhasabh
inilah kifarah ya allah aku redha

semalam kami bedua g tengok movie skyfall owhh bestnya enjoying movie dengan boyfriend yang halal
kami enjoy jugak tapi cite dier a bit slow.. pada aku ok action like before more classy and the props all gojes lagi2 latar scene yang klasik alahai jatuh cinta
inilah aku.. kadang2 aku tengok jalan cerita bukan sebab pelakon 2 yang hebat menjiwai watak tapi aku lagi suke tengok scene yang pelbagai lagi2 kalo guna props dan scene zaman dulu or 60's atau 70's rasa macam balik ke zaman silam

maybe korang tengok movie or drama atas dasar cerita dan pelakon
honestly aku nak tengok props and rare scene, aduhai skayfall makes me fall in love
nampak classy and slow dramatic owhhh itulah romance bagi i
ahaks... tah hape2 kan tak leh nak describe kat kowang tapi cubalah g tengok and feel what i am
awesome!!

pagi ni masak mee kuah, meimei's seems enjoyed the meal tapi sakit perot sorilah sayang maybe i cooked it too spicy or he's not into breakfast so much tapi i m trying damn hard to make him had his breakfast always sebab he keep on skipping all the makan pagi and take it during lunch which its not good for his brain and energy..haha dah macam buat suami jadi bahan eksperimen tapi itulah niat nawaitu kena betul... yelah breakfast kan penting!!!

semua majalah cakap camtu... benda baik ape salahnya praktikkan.... yang tak baik nyer kalo tak ikot
tak gitu bedah limah

aishhh hari ni nak g kedai printing and masuk duit kete
mak pesan dari kl tolong bayar duit kete..ok mak angah g jap g
akak aku ada mengadu masalah.. now she's pregnant 8 month and handling little uzma baru 1 year 4 month and also also sometimes sometimes looking for her cute anak buah (a boy)

the boy was like go all over the house and the mummy is not watching him, and he get injured.my sister cam rasa bertanggungjawab and serba salah.she's tired yelah pregnant and jaga anak..jaga laki semualah.tapi aku kesian the boy injured and the mum suddenly not talking to my sista.and my sista get totally stressed by that.kowang rasalah betol tak aku cakap kat kakak aku supaya g minta maaf kat the mummy and speak the truth!!

pesan aku :
tengoklah anak tu 24 hours if can and the boy is too small tiny little people
he cannot claim the things is dangerous or not.even he's rounding in only house area(inside) but if u read or watch news on tv a lot of babies dies at home!!!!

mashaa'allah pleaselah mother father daddy mummy abah mak umi abi papa mak apak2 sekalian

DO WATCH YOUR KIDS WITHOUT ANY EXCUSES!!! once allah give the chances to have babies please please please jangan pandang ringan!!

kadang2 apa yang jadi kat anak kita itu satu teguran dari allah sebelum terjadi sesuatu yang lebih dramatik. jangan keep on blaming peoples even the people was at the scene.look at yourself please a baby couldn't think positive and negative stuff walaupun dorang ada akal.. but come onnnn they still kiddos...

kesianlan orang lain pun ada tanggungjawab.bila orang bercakap jangan cepat2 melatah atau marah, muhasabah diri coz orang tu pun tak perfect atau ada hal lain. dont put your HAKIKI responsibility towards people because u might never know what comes next.

ALLAH ITU MENGUJI... ingatlah malang tidak berbau
loves your love one!!!

barakallah.. bye nak masak




Tuesday, November 13, 2012

BILE OPAH KE ALAM SANA TOK tA berhenti BERSIARAN

salam people

hari ni baru ada kelapangan menulis.
lama dah tak menulis, kesibukan peribadi dan sedikit kerja design n edit label menerjah masa2 ku

well life goes on
kita ni lahir ke dunia ditatap dengan penuh doa dan harapan oleh parents yang kita sayangi
allah beri kita nikmat rezeki dan kebahagiaan

tanpa kita sedar waktu tu berlalu berlalu hari demi hari dan dalam kekuatan atau kelemahan
kita di uji dan matang

pagi2 macam ni aku sering berfikir, mengambil masa dalam 5 ke 10 minit untuk revise kembali apa yang pernah berlaku atau apa yang akan aku lakukan kejap lagi atau masa hadapan atau 5 ke 10 tahun lagi... seronok berangan ni heeheh

tengah seronok dialun idea tetiba dapat panggilan.. panggilan telefon dari mak, hari rabu lepas.aku cool aje pasal duduk jauh so tanak panik.dengar baik2 apa mak cakap, katanya opah dah nazak!!

nazak?
satu perkataan yang aku rasa khas dilabelkan untuk orang2 sakit atau pun rasanya yang menunggu saat kematian kerana allah lebih sayangkan mereka.
dalam waktu itu suami pulak dilanda kesibukan di tempat kerja, tak mengapalah allah menguji ada hikmah, pasti!
malam kami bertolak balik KL, alhamdullilah dalam kepenatan dan fikiran yang kosong kami sampai, bukan menidakkan ketetapan illahi tapi anda pasti pernah merasa sesuatu yang kita paling gemari diambil sesiapa.. oh bukan tandingan contoh tadi lebih lagi...lebih

sesekali kenangan bersama opah mengigit hati, dulu-dulu masa kecik2 opah memang tertib, cara masaknya, stail pakaian nya, kebersihannya.. aku kagum kalau memasak jangan ada yang kotor.pantang tangan kotor pasti dibilasnya berulang kali, bedak sejuk buatan sendiri, berkebaya panjang berkain batik selendang panjang menutupi kepala alahai comelnya opah,

kecik molek cantik macam ada iras india peranakan kerana opah berkulit sedikit tent dan hidungnya mancung, kemas rapi opah... di rumah kalau nak keluar apatah lagi.. owhh opah

tapi tu dulu 15 tahun kurang lebih opah sakit, selepas terjatuh di rumah kami dan opah beransur-ansur kehilangan ingatan dan dalam tempoh 15 tahun itulah opah hanya baring dan dilayan anak2 yang mengasihi opah, dulu masa sekolah kerapkali aku lihat mak dan chuna melayan opah persis anak2 kecil, opah perlu memakai pampers, allah maha mengetahui opah ingatan opah semakin lemah tiada lagi kebaya panjang, kain batik dan bedak sejuk yang selalu ku rembat tatkala pulang ke kampung..

sepi
opah hanya baring dan kaku sesekali menyebut sesuatu yang tak bisa aku fahami, tak mengapalah sebagai yang sihat kita bantu apa yang mampu.

opah pergi dengan tenang, selesai angkat tangan seperti takbir dan diajarkan syahadah, opah mampu ikut walaupun ingatan nya bukan normal sebelum itu,alhamdullilah ini semua pengajaran dan cerita buat aku, jangan kita ingkar ayat allah dan menyakiti sesama muslim atau non-

pantas segalanya... opah bersemadi aman dan doa kami mengiringi pemergiannya
AL FATIHAH opah~~~semoga roh opah dicucuri rahmat dan dietakkan bersama orang2 yang beriman dan beramal soleh amin.

selesai opah dikebumikan mak dapat panggilan dari mak ngah di kedah, kami terkedu kerana kata mak ngah tok ta (panggilan nenek untuk orang kedah) sakit, bleeding. owhh allah menguji kami tenang, dalam kepenatan dan masih hiba esoknya kami drive ke kedah, aku syukur dapat menolong memandu abah n mak bertemu tok ta.

sesiapa yang mengenali tok ta...
tok rajin bersembang pandai kira2 dan meniaga, tok buka kedai runcit, pernah buka kilang padi
skil meniaga tip top
anak tok ramai 11 orang
tapi pak long dah tak de dah lama ke sana, al fatihah tok pak long yang tertib dan bersopan ketika berbicara

aduhai sedikit2 nikmat bekerluarga allah ambil.masa dan ketika telah sampai tiada tertahan walau kau HEBAT!

kematian itu pasti,
tok tenat, hari raya haji itu aku tak ikut, kata akak tok tenat, kak long pun kata camtu
aku tak terdaya berfikir tahap tenat itu

dan ketika sampai aduhai sayu hati tengok tok hiba menahan sakit, belakang badan luka dan terlihat daging dan darah, kesan baring yang lama dan kencing manis, dan kalau ada penyakit cenggini susah nak baik luka. tengok abah n mak penuh kasih sayang membersihkan tok, aku jadi cuak...

memikirkan mampukah aku seperti orang tua ku
kasihkan parents... sayu tengok tok peluk2 abah minta dibelai disayangi
tok pandang setiap orang yang tengok dia dalam2... dia dah tak mampu berbicara
owhh dulu2 tok suka bersiaran, kalau naik kereta dalam rumah dekat dapur atau kat mana2lah

tok sukaaa sembang tak kira siapa cerita lah dia perihal dulu2
rasa terhibur tok pandai masak jugak, sedap sangat2 sedap sangat!! masak gulai, sup ayam mak aiii

mahu tambah patbelas kali... tok buatkan selimut tampal2 macam quilt cantik, kreatif
tok pandai menjahit, mungkin sebab anak ramai so tok bisa jahit sendiri, membazir beli sebab keperluan lain lgi penting kot.

masa terus berlalu aku doakan tok sihat seperti selalu
yelah dan bila seseorang itu dimakan usia sama seperti aku ketika ini
pelbagai ujian dan cubaan
kita kena kreatif macam mana nak selesaikan bukan panjangkan masalah

sakit sedih happy gembira kuat lemah segalanya dari allah dan hanya untuk allah
bagi peringatan untuk diri aku ni, allah bagi masa sihat dan nyawa, manfaatkanlah untuk orang lain dan jangan jangan sesekali kita sia-siakan, masa kita akan sampai cuma bila, keadaan dan IMAN yang akan terus menjadi peneman selamanya

aku takut, serius takut.... takut tak kuat pada allah
tapi aku mohon allah permudahkan takot aku sia2kan dan tergelincir

ya allah, hanya padamu aku letakkan hati dan 'hartaku' (hanya aku yang bisa ngerti)

O ALLAH~~~












Thursday, November 1, 2012

SAYANG DAN HUJAN

Salam people

wheeee sonoknyer hujan

tetibe teringat pasal pagi tadi..
pagi tadi rasa nak makan nasi lemak so i pun walk out nak g beli
sampai depan gate ade emas selonggok alahai sapelah tak de jamban nie...
sabar2 ujian allah jangan marah nanti rugi

takpe2.. aku pun gigih lah drive g beli kat depan nuu... tapi kepale otak tensi jugak ada yang tinggalkan harta kat depan pagor i
so after bekfast nasi lemak super duper sedap .. i kan ape yang tak sedap..walaupun!!

so pas makan rasa tenaga dah berganda so tanpa menunggu lemak yang masih velum tepu i pun bangun n gi tolak emas tu jauh sikit tak lah g lempar umah jiran tapi tolak sikit ini tak tgah2 pago dia wat personal job.aihhh hanjing kah or cats kah? malas nak siasat pasal loya..kowang paham tak?? ish aku gagah gak..alhamdullilahlah hujan sekuang2 nyer bau tu disapu air ke dengan barang2 tu sekali

ishhhhhhhh k sabo ye pah!!

tadi meimei balik makan aku cincai jew masak ayam kunyit ngan sesikit sayur
ingat tadi nak g pejabat pendaftaran nak buat surat beranak tapi kerana hormon kemalasan agak tinggi pagi ni so yang seswai esok jew

hehehe
meimei call tanya kat mana n dia bajet isteri dia yang manjeww malas ni dah g sane..tapi i bagi alasan sakit pewott la b!!

alasan diterima pasal dia pun sakit perot sian dier... tak tahulah  aku yang masak  ke atau pasal makanan kami beli kat luo semalam pasal lately aku banyak masak bercili mili alahai sian meimei

teringat kat mak sayang hujan2 ni... sayu jew rasa.. rasa nak balik pj skang jugak.. uishhh kalo drive mei tak bagi so kalo take tour bus mau nyer 6 jam..baru je balik hari tu..rasa nak wat sekodok lah.. tapi cekodok ape yang sedap eh? oh kawan housemate meimei semalam bagi kepok leko..urmm sedap gak kan kalo makan panas2 yummy!!

ok kensel sekodok ye mei... kita mam kepok jew..esok2 i goreng..yeayy sonoknyer ari ni khamis esok jumaat pastu sabtu meimei ada kat umah ada lah teman bergaduh berbual. nak  masak something lah untuk bekfast, hoho lupe plak kami nak bekfast kat hujung kongkong makan roti canai yeayy!!

mintak2 meimei tak lupa aku janji eh dia janji nak g situ.. k lah penat laporkan aktiviti ni.nanti lapor lagi

bye people

oh lupa pasal tajuk sayang dan hujan tu...
sayang merujuk pada my mak n hujan tu best pasal menyejukkan
thanks allah

merapu merepek ditaja oleh aku sdr

Sunday, October 28, 2012

ISNIN YANG MALAS MASAK

hai people

hari ni tak larat sangat..sedar2 tak sempat masak
meimei dah nak balik haha cam takot jew rasa pasal dia suke makan kat umah
so tetibe denga motor dah sampai ishhh haha

aku posing sengih depan umah bajet kiut hahaha dia terus pandang aku sambil nyanyi lagu Harapan
hampeh ingat kena kesian rupanyer kena ejek balik

takpe janji abe tak marah :)
lega tak sempat masuk umah dia terus tanya nak makan ape...dia tapau

alhamdullilah.. haha i  Setting meja tunggu food
masa balik pj tu takdelah seronok sgt coz mak n abah balik kedah tgk my lovely tok yang sakit..kami tak dapat g ada urusan sikit.
so we just stay at home eh tak jugak pegi puncak alam visit the most awesome ceramic lady in asia n malaysia, humble lady with lots of knowledge sharing n tips of life

nanti next entry mungkin boleh show her lovely face n karya2 dia.. kena minta izin babe!

hari ni kami nak set up meja beli kat ikea masa balik pj.kowang tau tak rasanya berbaloi beli barng kat situ harga yang boleh dibeli sebab kami dah survey through online cuma yang tak de penyangkot baju jew yang harga 16.90 sebab stok habis.ape yang bagus pasal IKEA ni sebab kita leh tahu bajet n size barang yang nak masuk umah kowang boleh buka ikea malaysia n search online katalog.aku n meimei memang tak beli barang umah selalu kami tunggu nak ke sana sebab dah ada portion untuk itu selain tak membazir dan under bajet its a very2 practical home equipment di samping tahan lama jugak.lagipun ada jugak aku beli tupperware untuk simpan bawang2 kisar cili kisar and kot2 ada lebihan makanan boleh simpan dalam fridge and the best part was ko terus masukkan tupperware tu dalam microwave n ready to be serve..isn't it lovely???

ape lagi kowang g cari barang umah kat sana.aKu ingatkan aku yang super duper excited g sana last2 aku yang beria ni pun letih terduduk tunggu q nak bayar meimei buat last rounding ish ish laki i neh.. tapi seronok sebenarnya pasal kami macam team.. cari barang untuk keperluan dan betul3 nak pakai bukan saje beli nak tengok bila boring2.

aku beli set pinggan putih juga yang pada aku kalo kita memasak tu ada satu seni.. seni warna dan rasa.so bila kita letak dalam pinggan putih ia akan nampak cunss alahai macam kat restoren2 yang best depa kan pakai pinggan putih macam hotel nampak cantik, aku dok pk2 kenapalah aku suke concern benda2 macam ni mungkinlah sebab dulu aku ni pecinta seni dengan cara aku sendiri.. semua nak nampak omei-omei ntahlah mungkin sape tak kenal aku akan kata aku fussy tapi aku just nak enjoy life n organize life ala2 business hotel , fnb dan deco nyer.

kita selalu g memana hotel n kita berkenan nak macam tu so ape salahnya kalo kita wat ape yang mampukan? create ur house like ur own.pada aku its my space so let me handle.aku tak tahulah weii tapi aku suke..benda2 lain aku tak minat, aku suke benda2 ni.umah kami simple jew.last things to do is nak cari langsir.

ade ke orang nak sponser?

yang happy maddy
axfar hanis with love

LENSA AXFAR teringat sesuatu
 
 
 
kenangan masa nak kahwin , design signage untuk diri sendiri
ada lagi simpan. kowang seronok tau bila kita dapat wat benda2 ni sendiri sebab jimat
hahaha puas puas
teringat jugak masa design signage photo booth
rindoonyerr
owhh kalaulah ku bisa ulangi masa
nantilah kalau ada masa nak compile semua artwork masa kahwin.. yelah tu
 

NI AMEK KAT GOOGLE
seyes menawan hati i.. nak cenggini leh sayang? oh aku dah tau dia akan kata nantilah~~~~
dah biase ok


till here c ya on next entry

salam

 




Monday, October 22, 2012

PAGI YANG SEJUK AMAT

SALAM people

wahhh bangun pagi2 ni sejok bangat
seyes... nak bangun pun cam sejuk
lepas g tolet ok sikit... antar mei g keje.. kat pago je lah... masuk umah n pk nak masak pew'
yelah lunch hour meimei balik so i have to prepare things to eat
vukanlah i masak sedap sgt tapi mei suke makan kat umah... ape yg suke i pun tak tahulah

tapi dari dulu dia memang susah makan.kalo tak kena ngan selera tak yahlah ko ajak2
payah aishhhh macam manelah nak dok or studi kat obesi payah makan
mau kurus kering budak sorang ni.... meimei pesan soh aku g econsave. hurm trylah to ingat all the jalans

nak masak hape eh???? ok ingat2 sambal udang ala makan untuk dua orang.ari tu kami tipon mak kat kuala kangsar, i pun tanpa segan dan silu tanya mak macam mana nak masak sambal udang.. hokeh mak pun ajar (mak mertua) tapi korang tau tak mak mertua i veri the coolest dia takan tgk ko macam ko tak pandai dia akan ajar sungguh2 looks like she's happy to teach n aku senang bangat kayak gitu.. lepas mak ajo2 kat tipun n dia rasa aku susah nak paham then mak kata... takpe esok mak pegi sana mak ajar bebtol2 setakat ni masak je untuk boleh makan yerr.. owhhh sayang mak ketat2 c mane nak cari mak awesome cam tue... well dok sini ajar i banyak benda which aku kena try jugak buat... contoh cam hari tu..

korang mesti ada benda2 yang korang tak  ok or geli dalam idup korang.. entahlah mungkin tu benda yang aku susah sikit.. aku penggeli pada satu benda n meimei paksa aku buat.. aku seyes nangis sambil buat.. geram pun ada tapi aku tau dia nak aku learn to accept things by my own takmo geli2.. dulu duduk ngan abah, abah akan take over benda yang aku tanak wat. n now meimei tak kompromi no no dia pakse babe.. GERAM tapi aku kena jugak ishhh suami ku ni!!

jap lagi siap2 nak g econsave beli barang basah untuk makan today n sampai hari khamis.awal2 meimei dah remind kat aku... beli takat khamis je pasal kita nak balik kl.okeh dear.terus mata bulat pasal hepi nak jumpa mak abah n nak amik Uzma n akak kat melaka... rindu kat si tomei mama :)
nak tengok progress dia setakat ni.. iu dier kate kalo g super market memane diar akan angkot semua barang2 penuh kat tangan then heret merata.aku dapat bayangkan perangai dia... n semua customer kat situ tengok akan kata kuatnyer.. anak sape lah ni.. dia akan buat muke tak tahu n tak takot langsung ngan orang.ohh rindunyer tomei...

owhh tetiba tertgk tv..MHI tayang visual muzium Terengganu.. best woo ntahlah pada aku yang sgt2 crazy about arts especially tradisional items ni aku rasa best muzium is muzium kat Terengganu kot oh awesome.boleh buat ko khayal jemah.. struktur bangunan barangan dan dan dan makanan kat sini.walaweh best2!! mei cakap nak g terengganu end of this year tak tahulah jadi ke tak.rindu nasi dagang di pasar pagi Dungun.dap nyerrr asli dan grand bangat!

pagi yang sejuk n rindu kat mak n abah



 
Aishhh sedapnyer ikan fresh ni babe.. kat mane ni? jap aku tanya meimei
digoreng cepat rasa hebat mane nak dapat



 
sambil makan sambil tengok laut. sonok babe





 
saje senget kan.. eh tipoo dah adjust tapi till takpelah kan
ni sambal udang para pelancong yerr







cicah lauk tepi laut yummy yummy





WELL KOWANG HAVE A LOVELY TUESDAY
be happy

bye

 










BILA HATI DAH SUKE

SALAM

haloo people
macam mana life korang hari ni
best tak?

hari ni dah 3 kali eletrik umah ni menendang.. kilat kuat sgt
aku tak paham kaitan antara elektrik ngan kilat.. yelah tak reti pasal karen2 ni
nak tanak akhirnyerr aku bukak pintu2 luas... oh mai selitkan sikit info
kalo waktu hujan jom kita sama2 angkat tangan and doa pada allah untuk segala yang kita hajati n lebih baik kata ustazlah doalah dalam keadaan kita menangis.. minta sungguh2 sungguh2
then leave it to allah.. tal rugi kan kalo berdoa

hokeh ada satu benda yang aku nak sgt dari bulan lepas.. nak kamera dslr.. nak gile2
nak buat ape? nak tangkap gambolah takan nak makan pulok
tapi meimei mesti tak approved memandangkan kami baru berpindah so bnyak things to adjust n barang tak complete g.. alahai takpe allah makbulkan doa sayer yer.. saya nak kamera dslr

okeh doa mesti complete ye.. fokus n detail
tak mengapalah mungkin rasanyer itu bukan keperluan tapi lebih kepada kehendak
moga2 adalah meimei orang nak hadiah
hehehe... ketawa mengharap

nanti balik pj nak angkot barang cam gambar yang my bos masa kat office lame hadiahkan cantik sgt.. flower view.. and sikit2 deco stuff yang kecik2.. bolehlah dari membazir tak pakai.. baik dibawa ke sini kan.esok2 kalo tak pakai mau nyer dorang semua ni menuntut kat akhirat.. parah2.. owh cite pasal deco rumah kan.. i tengok lah tv 3 pasal deco umah.. mase tu pasal dr muhaya yang best mabeles tu.. sikit ilmu yang dia kata yang aku akan pegang sampai bila2 is dr muhaya ada sebuah rumah yang cantik sgt dan dia beli umah tu masa umo dia dalam linkungan 30 an so dia renovate
ruang2 dalam umah and katanya dia akan design ruang supaya semua ruang tu bermanfaat dan ada fungsi dari segi deco dan runag mesti ada manfaat contohnya dia besarkan ruang untuk kenduri kahwin anaknya.... decoration details pun orang kasi hadiah jew.. umphh memang berkualiti..sebab dia takot timbul riak di hati bila orang tengok dan paling penting dia takot terbuat terbuat terbuat design ruang yang membazir tidak dugakan secara bermanfaat dan kat akhirat nanti allah persoalkan... well done.. itu mengingatkan i betapa dalam hidup ni kena be average.. jangan terlalu mengharapkan pujian manusia kerana kite hidup kerana allah!!

ceramah lagi :)

oklah semoga semoga semoga i dapat ape yang i impikan.. positif positif positif..
k lah nak masak hahaha tipoo nak tengok tv ngan kawan i

salam senin ya










Sunday, October 21, 2012

AHADKU KINI DENGAN LELAKI ITU


salam ahad
gempak tak tajuk? haha lelaki mane tu
dah kawen pun ada hatik nak kawen2 eh kawan2 ngan orang laen
ishhh jangan buruk sangka ngan laki i lahhh..meimei
hokeh apa nak report kat kowang eh... pagi tadi kami bekfast di KONGKONG tepi sungai
hurm ok tasty jugak mee goeng dia which meimei makan tu aku plak gatei nak nasi GORENG
rasa sedap memula, tapi silap g tambah kuah asam pedas.. bukan takat rasa asam pedas ngan garam2 semua ada.. masin.. macam nak kata padan muka pasal burok no nak makan menambah2 padahal dah sedap2 orang tu boowhat??
nasib tak kena kutuk ngan meimei.. aku rilek jewww.. buat ekspresi teraniaya padahal meimei tahu aku yang ngengader nak tambah kuah.. kering babe nasi tu takan aku nak siram air teh ais aku kat dalam nasi goreng tue.. kang orang ingat aku pelancong asing (bajet muke obesi) ehhehe
tengah2 makan ade la 5 orang omputih satu melayu.. naik moto cross.. oh patotlah pasal masa aku lalu nak g kedai makan kat ujung Kongkong ni banyak ladan kelapa sawit mungkin dorang nyer port kot.. ok interesting.. tapi lah kan sejujurnyer i lah i tak kata org lain hokeh.. i memang kurang meminati lelaki yang ada hobi yang ekstrem, spent money n time on something coz i felt im gonna be alone once they out for its.. alahai konservatip nyer bila aku baca balik ape aku tulis.well its life many options and choices.. aku tak pk or tanyer pun masa kawan2 ngan mei dulu cehh kengkawan kunun.. hobi awak ape? suke ape? last2 dah kawen baru tau hahaha meimei suke tutup mata atas bantal stay kat umah senang kan .. aku pk lah pasni dari dia terus beraktiviti camtu aku nak soh dia tanam pokok ke bunga ke.. pokok cili ke..taugeh ke.. ada manfaat... oleh aku pakai tok masak2.. oh aku rasa nak tanam daun kari lah. almaklumlah i kan ada darah kedah sikit so gulai2 ni memang makanan kami.so jimat 50 sen.. ape ? mesti ko ingat aku kedekut kan?
bukan... sebenanyer tadi aku baca pasal artikel Irfan Khairi yang jutawan internet.. rupanyer dia dah start invest duit dari remaja lagi maksudnya masa studi lagi.so ko banyangkanlah betapa kita (aku lah kalo korang bukan dari group org macam aku) lalai dan tak banyak menyimpan..dia ada kata jgan melengah untuk jaga kewangan kita.setiap bulan sila konsisten menyimpan pasti akan ada hasil dari kita tak wat pape sedar2 je ko dah jadi warga emas.betollah ntah2 kalo aku tak mulakan bisnes yang aku suke minat dari sekarang mungkin kehidupan tak sesenang org yang menyimpan.yelah allah taala akan bg rezki tapi kite kena usaha ok...
aku tertarik pada satu artikel ni jugak.. malas nak bukak paper tapi hari ni punyalah. ada satu cerita lah.. aku summary jek..kalo korang nak tahu lebih lanjut GOOGLE eh.. aku takleh tolong pasal nak masak nak angkat kain nak tegok tibi ehhh yang tue telepas ... tu aku jujur tanak tulun so korang bace je lah kat sini eh.. ADA satu hari nabi sulaiman nampak semut atas batu.. nabi sulaiman pun tanya kat semut... berapakah kuantiti yang dimakan oleh semut dalam sebulan.jawab semut tu adalah dalam sebutir gandum untuk sebulan.jadi nabi sulaiman pun rasa nak wat eksperimen.. dia pun amik semut letak dalam bekas pastu tapaukan sebutir gandum untuk cik semut tu.pas sebulan nabi dtg balik n tengon ada separuh lagi tak dijamah oleh cik semut.. so nabi kata semut tu berdusta/tipoo la sebab first2 mase jumpa kata makan sebutir sebulan... semut tu jawab dengan konfiden, aku bukan tak nak makan gandum ni sampai habis tapi aku takot kamu akan terlupa akan aku disini.. jadi cik semut tu berjimat kot2 takot nabi sulaiman lupa n dia akan mati kelaparan.. nampak tak guna akal untuk USAHA bukan tunggu jek rezeki..siap semut tu cakap lagi... aku mampu hidup di tempat yang tak ada sumber makanan atau di dalam batu (lebih kuranglah) aku tahu REZEKI ALLAH ITU PASTI dimana2 malah aku akan makan lebih dari sebutir gandum jika di situ kerana aku tidak takot dengan ketentuan allah.allah itu pemberi rezeki walau kat mana dan sape dia nak bagi....SO sedarlah aku kat situ.. yang kita kena berusaha usaha usaha untuk cari rezeki walau dengan ape cara sekalipun selagi sesuatu itu Allah redhai... guna akal.. jangan ingat rezeki itu hanya berunsurkan duit/wang tapi allah bagi akal untuk berkreatif… udara untuk bernafas n gi jalan2 ngan udara tu..takde hidden charge tau… kebahagian,..keluarga… tak isap dadah tak mencuri walaupun tak mampu.. rumah yang seadanyer.. kawan2 yang mulia .. mak abah yang sayangkan kite….gembira ngan adik beradik.. dapat g obesi g jalan2 kat Melaka..tido hotel.. menaNg pertandingan memancing..memasak..tengok astro.. tgk wayang.. makan kat mekdi.. boleh bercakap besembang bawak kete.. g pasar sambut raye buat cupcake…lagi2 main facebook… semua tu kan rezeki benda hepi.. so bersyukurlah … aku pk2 kan.. life is simple sebennyerr n yet its short.. be humble tu people jgan lah bagi orang sakit ati..treat people as u are the best muslim on earth… bawak jati diri sebagai melayu muslim ke india muslim ke cina muslim ke.. yang baik…
 
yelah hidup kat dunia ni transit je wehh kengkawan… selebihnye ko akan check in kat akhirat yang tak de check out dah.. so pesan I pada diri sendiri baca balik ape ko tulis kat atas tu ye paaaa…
 
hokeh kowang.. sori yer kalo kowang rase aku bg taklimat panjang lebo
actually semua tu I tulis untuk diri sendiri jeww.. kalo ko rasa nak amik as tips for life ok jek..jom kita berkongsi motivasi diri.sebab benda2 nilah kita nak energize balik or refresh balik button life kite? Button life t ape? Nanti aku cite.. tak cukup entri ni…
 
BERPALSAPAH itu perlu agar otak yang allah kurniakan ni kita guna dengan input dan usage yang bermanfaat
 
Sekian
Tajuk karangan : LARI TOPIK
 
SALAM sayAg dari I di Masai
Negeri pasir berdengung





Saturday, October 20, 2012

SABTU KU HANYA DI RUMAH

SALAM PEOPLE

hari ni bangun pagi masak nasi goeng jeww
makan ngan meimei and then he's out to work.. ade keje kena siapkan
he ask me to go with him.. refuse hahaha nak tengok tv sebenanyerr.. bermalas-malasan
so ape lagi memacam la jugak wat design..design label untuk customer..
ada jugak design label oppps bukan design work collection untuk collection busana axfar
insha'allah ada usaha dan tekad akan keluarlah tak lama g

ni haa.. ok tak? i love islamic arts n vintage so we put on a little touch of this two peeps



hurmm i till work on this... eh my words tak ade
ta pe next time k

 
meimei cakap takyah masak...yeayy hahah jahatkan.. so masak tok malam je...  ingat nak makan mekdi jew malam ni kalo abe bagi...bolehlah tapi kalo dia kata masak i kna masak no mekdi ke mekdo
semalam kami makan malam kat Senibong..mei kate banyak singaporean makan kat situ and from the restaurant pun dah nampak singapore.. which wow sesuatu yang takde kat pj hikss.. ok back to makan

wa cakap loo sedapyerrr dap dap dap
nasi lemak ayam masak merah n sate dia yang terasa segla rencah rempah ratus.. nyum nyum
sampai wallet jatoh pun tak sedar.. gilew tak? i memang kalo pasal makan asik gitewww

aku rekomenlah kowang makan kat sini. memang banyak kedai kat celahan pokok yang aku nampak macam dalam utan sikit mungkin sebab malam so nampak pack n crowded ngan pokok2 tapi kalo korang g situ cari signage tulis nasi lemak berlauk.. wa cakap lu BEST BANGAT

meimei just share makan nasi lemak ngan aku..dia makan sate..seyes masa aku makan sate dia takde lemak just daging itself..terasa serainyer rempah dan aku bukan penggemar kuah kacang tapi bila makan terbukak sikit biji mate tak tahulah sebab sedap sgt ke hape sebab kebetulan kami dok depan tv and cite yang tngah kuar tu bapak si anaconda tengah jalan2 kat utan..gilew ko tak tetanjat boboi...
aishhh apesal lah tgah menyantap makanan tetibe cite haiwan manjew ni..takpelah... disebabkan makanan owsem kita tak muntah ijo tgk bapak ulor.. hehehe pujuk ati

balik makan tu kami try lah guna jalan baru..nampak JUSCO permas jaya..ehhh dekatlah ngan umah kite.meimei siap cakap g kalo awak dapat kerja kat permas jaya ni ok jugak dekat? aaa?bio betol keje ape kat situ aku tak nampak pun any bulding melainkan jusco oh... mungkin meimei nak aku jadi promoter or guard kot kat situ.. ta pe tape... ok jehh sayammm

hurm esok nak masak apew ek? rasanya nak masak kari daging... nanti nak tgk resepi.. coz mei beli daging hari tu baru sekali masak itupun wat tom yam.dia kata sedap.. hurmm amek ati la tuww siap hirup2 kuah macam rancangan jalan2 cari makan.. nak simbolik lah konon.. dap dap padahal aku pun tahu... ape maknanya.. sayamku orang kalo sedap tak yah belakon sgt..

aku baru nak vodek meimei makan mekdi hahaha cubaan gagal i kena follow die tgk vola
aishhhhh... kampunan mak ... hokeh mei kta malam esok..ok jekkk sayam.janji pegi

ape pun semoga idup korang lebih ceria dan selamat berhujung minggu
barakallah!!!
sumpah da rotate camni jugak.. ala ni nasik.. kalo tak kenal u can call me..seyes ni nasik dierr.. tak abis babe sepinggan macam manalah orang arab makan cenggini punya portion aku yang dok dalam kategori pela*tak NI pun tak bleh abis..rugi sen betol lah

 
ni pilihan meimei san
dier gemor kebab2 ni nasik kueng..sedap jugaklah.. oh kami adalah penggemar kari
ko cube g makan nasik kandar kat PELTA yang sebelah klcc..peghh peveret.. dap dap
(ko rase tak semavam gamba ni)

ni abah segala roti
beso tak abis... kami mintak nak cicah kuah kari.. konfiden arab tu datang bawak sup alo kado
so finalnyer tak makan.. tak reti... rugi2.lain kali belajar makan... macam mana nak g jordan ni

oklah korang nanti i hupdate g k

salam sabtu