Saturday, November 19, 2011

salam.....insha'allah akan berlaku pertukaran STATUS!!!

SALAM PAgi
hai kengkaan
WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
LAGI 5 hari aku bakal dikahwinkan
haha
BUKAN menggelakkan diri sendiri tapi haha...entah
tak tahu nak describe as what
but 80 % is almost done
entahlah seronok betol rasa2 dekat nak kahwin ngan encik tunang yang sentiasa memahami keinginan diri
we are arts people lover...so he and me trying to make our wedding day special for our own taste with a limit bajet...but for us is all about satisfaction
YEAH TRUE N SO TRUE
and we're happy to have a lot n alot of guest coming up and celebrate our meaningful day....
alhamdullilah sgt,thanks to allah

SEDIKIT CERITA TENTANG KAMI

KAMI DAH SALING MENGENALI PADA 6 TAHUN YANG LEPAS CAMPUR TAHUN NI....
SO...PANDANGAN PERTAMA....................................ada cerita
CITARASA......................................... ada cerita
kami berkongsi idea dan hang out kat movie....lepaking kat shopping kompleks kalo berjumpalah
coz my tunang keje kat johor...we always share our things... i mean ujian2 yang melanda bersama....
jadi dalam tempoh  bertunang ni adalah allah uji tetapi kerana kekuatan akal (cuba) hhehehehe
rasanya kalo cite bab jodoh ni betullah kita kena usaha dan pastikan kita cuba jadi kan perangai kita se best yang mungkin agar diri sentiasa terjaga
APA PUN PADA ALLAH JUA KITA BERSERAH

K LAH...i nak kemas rumah...ada benda nak cerita...tgu malam lah
NEW POST
TRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...
bukan tanak cita skang tapi lg 5 hari......so tak leh blogging sgt n fesbuk... :P




so i think nope...i rasa...eh...i i i agreed la dia memang boleh jadi kawan baik i selama nya

Thursday, November 17, 2011

Lensa Axfar: alhamdullilah...barakallah~~~~

Lensa Axfar: alhamdullilah...barakallah~~~~: salam segala perancangan semua dah ada dalam kepala nak buat kenduri macam senang...IDEA memang banyak yang merepek lagi banyak.....tapi ken...

alhamdullilah...barakallah~~~~

salam
segala perancangan semua dah ada dalam kepala
nak buat kenduri macam senang...IDEA memang banyak yang merepek lagi banyak.....tapi kenapa ntah cam ada gangguan...badan jadi penat....letih but semangat nak jadi permaisuri sehari tetap ada
IDEA IDEA IDEA
sebagai bekas pelajar SENI
dari tadika sampailah degree kat UITM
memang macam2 benda dalam otak ni nak wat, bukan apa seronok....tgk bebenda cantik depan mata
saja sonok2 coz bila ada ilmu seni ni bab decoration i minat sgt
sampai kad kahwin pun wat sendiri
BANNER SIGNAGE TAG DECORATION BILIK TIDUR
SOAL kaler jgan ceritalah...i cukup2 gila bab2 ni n the best thing is economical aspect amat penting coz...
DAH UKUR SAIZ KAT BADAN SENDIRI
HEHEHEHEHE
pape pun alhamdullilah

it was sad to think about
my assistant merangkap PA lah kalo i buat event da mangikut jejak langkahku menjadi mahasisiwi yang bakal bergelar designer BEST DESIGNER ...
NUR NADIAH SYUHADAH BAHARUDDIN
yang dah ke UITM MELAKA
same course like me
INDUSTRIAL DESIGN
yeahhhhhhhhh!!!!!! I AM  the first cucu yang amek seni sebagai courses kat u and menjadikannya sumber pendapatan...but i think its really worth it
i buat apa i suke....no need to hire people for this time being only certain2 thing i have tooo
but realli trying to create design by my own and one of my faveret artist is ACU ROSE LIL ART
SHE'S gorgeous!!!1 indah sekali designnya
wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
tabik acu

K LAH mesti korang tertanya-tanya apalah design ku

 ROAD BANNER untuk org2 kawen
FOOD CATERING WITH LOVELY DECORATION INCLUDES
ALAH SESAPE YANG NAK CATERING FUNKY2 CALL ME K
012 9068081
siap masak menu yang ikot selera korang g
YANG MASAK NI ADALAH
MAKAN MAKAN safron cafe
yang masak kakak n abg ipar i
so i MEN deco :) i buat dekorasi
best kalo buffet kita nampak tomei hikshiks

ROAD BANNER

FOOD SIGNAGE

REGISTRATION TABLE
SIGNAGE FOAMBOARD WITH EASEL WOOD STAND


STICKERS FOR MANY-MANY THINGS :)


ni lah antaranya...im doing design,printing and selling idea that can make u smile
doing for the sake of allah and passion through commercial arts
for events :
till next entry gambo lain coming ups
YEAYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

TENGKIU
BABAI
~~~~~~~~~

Tuesday, November 15, 2011

WALIMATULURUS by azmil n axfar



MENJEMPOT SEMUA YANG MENGENALI DAN KAWAN 2 BLOGGERS
SO JUST email me if nak alamat...
27 november 2011

setiap hiasan dan design adalah dari company saya sendiri
axfar purplemustard
add saya di page facebook k
PADA BAKAL PENGANTIN YANG MENGGEMARI KONSEP ALA2 COVER KAD SAYA
DO CONTACT ME K untuk sebarang pertanyaan :)
axfar 012 906 8081


salam semua
wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
lamanya tak update...
last2 nak menjemput kenduri kawen sendiri baru nak update
hurmmmmmmmm
yelah .. hope that all friends faham akan situasi i yang sibuk dan menyibuk
ALAMAK....tak tahu macam mana nak mengekspresi status hati ketika ini
macam2 dalam fikiran
dulu tak rasa pun nak pikir komitmen, tanggungjawab, tup2 dah nak kawen
alhamdullilah setelah lama menganyam cinta...berselisih kata
terajuk bicara, tergaduh terejek terasa.......ishhh macam2lah ter nyerrrrr
AKHIRNYA
TANPA TER TER TER
takde ter
secara seriusnya
hepi,nervous,xcited,senyum,rasa terapung-apung,takot .... tak tahu nak klasifikasi as aper...
BUT
rasanya kalo dikira-kira
semuanya BAHAGIA belaka...alhamdullilah
ALLAH MAHA MENGETAHUI
KUN FA YA KUN
segalanya terjadi dengan izin-NYA
kita hanya mampu merancang but the greatest is alla about ALLAH fate
:)  ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
SENYUM LAGI
hari ni baru setat pos pada kawan2...yang jemput...jemput
yang sent card adalah 50 orang
setakat ini, but hopefully semoga they all cam make my besty day more happier dengan kehadiran dorang...

so next entry DEBARAN YANG DATANG
SALAM BARAKALLAH
 :)

Monday, September 5, 2011

SALAM SEMUA

HAI
HELLO
APA KHABAR
HIHIHI
HAPPYNYER
alhamdullilah~~~~~~
semakin hari semakin senang...
senang bangat
kalo dulu cam tak berapa happy dengan apa yang ada, tetapi allah swt beri peluang untuk me, myself
UNTUK
menikmati hidup
cuba sentiasa mengingatinya selalu
walai sering tergelincir, walau sering jatoh....dulu....ku teruskan hidup seadanya
sering terfikir kenapa sering gagal
sering menangis sendiri...dalam kete la portnya
malu nangis org tengok
nampak lemah, walaupun da memang lumrah perempuan ni lemah
tapi kalo ikotkan hati memang boleh jatuh terus jatuh....jatuh..plepekkkkkkkk....
tak bangun2.....tapi berkat petunjuk allah swt dan dorongan sekelililng
tak kesahlah mak abah....kawan2....
BERJANJI
untuk hidup untuk menyenangkan org lain, atas rasa syukur pada allah
berjanji untuk setia pada keluarga
berbakti untuk negara
walau dengan cara paling afdal
SEKIAN!!
HEHEHEHEHEHEHEHHEHEHEHEHEHEHEHEH :D
DALAM PIKIRAN
saje2 je
menyenangkan seandainya punya 15 juta wang dalam bank negara
untuk belanja semua org makan2
terutama anak yatim,miskin dan yang memerlukan
DOA PADA ALLAH
MURAHKAN REZEKIKU ATAS JALANMU UNTUK AKU
BERBELANJA
untuk buat semua tersenyum gembira
memang duit tidak beri sebilion kegembiraan tapi buat org tersenyum itu PUAS!!!
PASTU
tolong bangunkan sekolah2 ISLAM, DEMI ilmu
supaya boleh belajar membaca dan mengira macam i
hhehehhehehehheheheh
bestkan kalo boleh????
SEMOGA KITA SEMUA DIBERI PELUANG UNTUK MERASAI KESENANGAN DAN KEREDHAANNYA dengan cara yang paling hebat :)
amin
FOR THE WHOLE WORLD or PLANET BUMI
jom jadi mukmin best :)

sikit gambo dari LENSA AXFAR

 
me and kak dina
blurrr
 bukan setakat cantik tapi during the events  (STEPS TO MUSLIMAH)
she can read and sing/alunan QURAN yang sgt syahdu sedap :)


 during STEPS TO MUSLIMAH EVENTS
TAKEN FROM THE BLOG OF DR SITI SARA
COLOURFUL SARA BLOGSPOT :)
with kak alia yang comei
WITH GROUP OF
we are beautiful ALLAH LOVES US

 during STEPS TO MUSLIMAH EVENTS
TAKEN FROM THE BLOG OF DR SITI SARA
COLOURFUL SARA BLOGSPOT :)
WITH GROUP OF
we are beautiful ALLAH LOVES US
my sweet sweet bos DR SARA with thumbs up :)


 WITH DR RADZIAH
SHE'S very adorable and inspiring lady
VERY ENERGETIC AND HUMBLE
MAKE U FEEL GOOD AND COOL AND REMEMBER TO OUR CREATOR (ALLAH)
all the time
insha'allah

k guys have fun and be lovely to people k :)
barakallah




Saturday, September 3, 2011

TAK SEMPAT WAT G HURMMMMMM..FINE!!

salam malam :)

hai everybody hari ni nak la g servis kete but i tak bernasib baik the shop was alredi closed n some of the PETRONAS STAFF kate dorang cuti ape pun memang tak de rezeki nak menyervis my sunshine..FINE!!!
LEAVE it to allah kan....tenang~~~~~~~

tadi my mak dah ingatkan pasal beborang nak ke alaf baru for me lah :)
ishhhh manyaknyer nak setel
luckily my future life partner was a agreat true friend to bE
VERY UNDERSTANDING WALAUPUN KEKADANG i tesalah action
meaning
selalu kelam kabut tapi he makes me ok back :)
alhamdullilah
:)

hari ni lenguh sgt kaki agaknya akibat drive sepanjang raya
but mak i da urutkan.....LEGA SGT2
SAMPAI tertido dibuatnya:)
i selalu terpikir
what should i do without my mak?
kalo dia takde
can i survive?
can i?
can i?
HAVE TOOO COZ KITA SEMUA AKAN KE SANA
sapa nak urut i?
kalo i sakit kaki, sakit kepala, sakit angin kalo makan lambat?
ishhhh sedeh, sebak
TAPI kalo pk balik kita semua akan ke sana
ONE DAY
EVERYBODY N ITS NO EXCUSE
then i ok...eheehhehehehehehheehehehehehhehehe
(sambil senyum dalam hati bukan ketawa)

hari ni sempat tolong abah potong kepala udang untuk wat mee udang bagi jualan beliau di pasar malam
jarang dapat tolong abah prepare brg2 meniaga
so ada kelapangan adalah i tolong, :)
so sesapa nak rasa laksa, bakso, mihun sup ke atau mee UDANg lazat
JOM JOM JOM
DATANG PASAR MALAM KAT PADANG JAWA, NEAR TO UITM SHAH ALAM
INSHA'ALLAH
:)
SLURPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

MALAM DAH NI
tgh tolong abah design doorgift box untuk anak kawan dia
dia nak bg something
nak tahu apa?
NEXT ENTRY K
YEAYYYYYYY,,,,,,SAMAT MALAM SWEETIES SEMUA
barakallah
be a good muslim n mukmin ya :)
assalammualaikum
sweet dream :)

layan~~~~~~~~from LENSA AXFAR

 CANTIK TAK ANAK DARA SAYA MENGUAP?
hahahahaha ni umurnya baru 4 hari
kena kuning so tgu giliran nak masuk check

NUR UZMA FATINAH
KALER MUKA CAYE KUNING LAH MAMA ANIS
cayer nangis macuk dalam incubator
nangis sekuat hati 
cian baby mama :) 
CATU ARI JE DALAM WARD pastu kuar da
tok abah n mak tok hepi gila

UZMA with mak tok n tok abah dalam van nak g check up
thanks aunty DR SARA for the lovely baby bag
its a really great gift :)


ni lah real IBU uzma :)
LOVE IBU
papa tak de masa ni so next entry gamba papa uzma pulak :)
IBU UZMA SUKA AIRCOND, tido lena kalo ada air cond
hurmmmmmmmmmmmmm
anak mat salleh?????????
tak anak en.zulazmi
pandai,tomei,
and kat umah org sume panggil caya ayam golek n ayam goreng
SAYA NAMPAK CEDA KE MAMA ANIS????
ngekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......tu tagline sya :)

LAST BUT NOT LEAST
thanks coz viewing me :)

SAYA SELEPAS DIBURNKAN DI BAWAH SINARAN INCUBATOr
ishhhhhh
anak mama da burnt
tapi still cayang gaks
muahhmuahhmuahhhh

DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA~~~~~~~

Friday, September 2, 2011

MUDAHKANALAH!!!!

MOWNING AND ASSALAMMUALAIKUM

hari ni macam2 nak kena wat before get start to work
first nak g servis kete
seken nak housekeeping umah mak almaklumlah nak beraya kat sini pulak :)
nak update job-job design n printing axfarpurplemustard
isi kueh dalam balang
potong2 kek
hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ada banyak g kot
tapi cukup ke masa???
CUKUP kalo rajin kata cik HATI
;D
OKEH OKEH

tak tahu tempat servis buka pukul berapa tapi kena call MR RAMESH person
an indian man sgt baik hati dan sopan, help me alot in a journey to get my ferrari :)
tetiba selsema lah pulak
yelah asik berumah dalam kete g raya sana sini
air cond kete kuat sgt
BERMUKUS dah kat dalam ni
TAPI the best part was my tok is staying with us permanently, walaupun ingatan nya dah berkurangan it was fun coz she's born to be HOST
HAHAHAHHA 24/7 story mory
k lah
nak g mandi, pepagi dah berbloggy
mak panggil~~~~~~~
bye!!!!
barakallah everybody, stay as a best muslim/mukmin
take care.







alhamdullilah dah raya dah ada mobil yang enak da......tak lama lagieeeee

SALAM SYAWAL...

baru sampai dari kampung, exhausteD lah jugak tapi syukur dapat membawa mak n abah pulang ke kampung menaiki mobil ku yang comei dan seadanya~~~ ALHAMDULLILAH DA LAMA DAHHHHHHHHHHHH..... Bejalan kaki dari opis ke stesen lrt naik teksi naik kete org ishhhh jenuh jugaklah journey dari opis nak balik ke rumah....apepun setiap kesukaran allah pasti beri pengajaran,,, for my late mobil KEMBARA ku syg which i use to call her BABY (BOY) hanks thanks mumy love u :)
SO PASS IT TO ABAH COZ ABAH LOVE IT SO SO MUCH

MY ANAK BUAH @ BUAH HATI I~~~~

DA BESAR CIKIT 2 MONTH
UZMA

this cute little baby makes me smile,laugh and all the tiredness gone wheneva i look at her face...
miss her, now she in MELAKA at her papa side...fine mama anis ok with dat coz u will be with us again

hurmmmmm
raya raya raya
sonoks sgt walaupun di usia yang dah nak kertu ni, tetap sonok beraya coz my abah n mak still sehat walafiat and happy as always
alhamdullilah

tak lama lagieeeeeeee

ngeeeee ni yang

counting days


123456789000000000000000000000........

banyak benda g.....hurm boleh ke????
boleh!!!!!
insha'allah
k lah da ting tong ni nak tido
mak da bising lampu tak tutup2
so nite~~~~~
  :P
BOLEH!!! AHAKS

Saturday, July 9, 2011

just went back from JOHOR!!! thanks ya allah

PENATNYA...tapi seronok....hari ni join rombongan kenduri kahwin abg sepupu yang kahwin ngan org johor...memang ada sweet memories coz naik bas g johor ngan makcik2 n paksik2 yang tgal di kawasan perumahan i....dulu ada gak tengok cite drama tv pasal...urm kalo tak silap rombongan cik kiah ke sukan komanwel....ahahahahah...siap Karoks tu lagu 60-AN...da lah i cam pening n mamai dalam bas pasal tido lambat menyiapkan projek-projek design yang org tempah, ngantokkkssss, tapi dorang layan lagu cam happening gilerrrrrrrrrr...hahahhaha...da macam org muda2 la pulok...haha abaikan mungkin ini cara depa nak lupakan kepenatan dan rutin harian yang sibuk... me i just :)

setelah seharian naik bas i pun sampai, i beli putu bambu for my mum n adik, buah sikit n 1 kuih tradisional...cakar ayam...nothing else lagipun tak de mood shopping pasai exhausted since last nite so im lost!!! sowi mak...abah
next time kalo nak g trip...tido awal..so bleh karaoke ngan pakcik n makcik yang sporting gila...
hahaha siap ada mak cik pesan request la bas ni tok kenduri kawen i nanti...huhuhuhu
insha'allah
tapi satu je bas tu tadak wiper...hahahahha takotkan..
kalo la hujan tadi....
tapi menurut aunty i tadi...
kalo hujan bas ni akan jalan selow-selow ahahha
takot....ada satu lagi sorang pakcik yang konon2 ketua bas lahhh...giler kat mikropon....asyik bagi ucapan...hhaha dalam kata lain tak leh blah....lawaks...cowi cik din..nway u rocks....so rasanya...sampai sini je lah coretan malam ni...penat yang seronok..
ALHAMDULLILAH~~~~~
YEAYYYYYYYY
barakallah!!!!



Friday, July 8, 2011

AKHIRNYA HATIKU SUDAH SEPAKAT DENGAN OTAK

INI LOGO SAYA   :)


salam................ kengkawan
YEAAA YEAA YAHOOOOOOOOOOOOO...
urm susahnya nak deal ngan cik hati dan cik otak
untuk menerima design LOGO bisnes i nihhh...ishhhh dah sebulan malam ni baru REDHA!!!
TU PUN cik hati siap kata... ada ubah sesikit lagi ...cikit je....
cik otak da menjeling...hurm.....payahnya!!!!
tapi alhamdullilah setelah sepakat, se iya... sekata...senada seirama...se se se...sepah....eh tak...seronok pulak da ada LOGO SENDIRI!!!!!...
SO APA LAGI KEJE LA!!!!
YEAYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY....MORE rezki rezki rezki!!!! usaha esclator kejayaan...
semuanya kerana ALLAH!!!!
AMIN AMIN AMIN~~~~~

Tuesday, July 5, 2011

ALLHAMDULLILAH~~~~~morning afternoon till nite....n forEver may allah give the best to my parents...AMIN~~~~~

HARI ini my niece nak balik kampung jumpa tok N  nenek dia di Bukit Katil Melaka...since last nite we, THE WHOLE FAM... felt..hurgghhhh gonna miss the little baby....
selalu ada je si kecik tue kat umah tgu mama anis balik KEJE...
ehehhehe ni baru anak menakan (anak buah-KEDAHRIAN) kalo anak sendiri....aishhhhh...heehhehe...wallahuaalam....
:)

DALAM meniti hari-hari yang mendatang ni kekadang rasa takut....tapi pikir2 nak takut apa? ALLAH kan ada menemani perjalanan kita lagipun allah is our creator...so just stick on HIS WORDS and ORDER U wont feel lost...
DENGARLAH LAGU MAHER ZAIN....rasa best!!!!rasa enak....jiwanya... ~~~`

LAGI  4 month to do...debaran...hehehe
sebenarnya perkahwinan itu biasa dan fun based on my observation...
 tapi memikirkan akan berjauhan dari mak n abah makes me worry
walaupun selama ni mak n abah yang jaga i, but daily routine selama 26 tahun takkan mungkin sama bila dah kahwin...doaku pada tuhan i can stay near to my parents house
yes thats my DOA....my main doa...please ya allah
PK PK kalaulah doa tu kena isi borang n hantar direct PADA ALLAH SWT...
awal2 dah submit doa application!!
hari ni gak i wat 2000 salinan supaya my wish come true..i wish i could :)
tapi percaya pada qada' dan qadarnya i leave it to ALLAH
apepun menanti... jalan je...
tgk jugak kiri kanan takot terpijak duri.....
till then ya allah please fulfill my DOA-DOA
TO b the best daughter towards my parents.......kesihatan terbaik tok mereka berdua, jauhkan musibah, rezki yang halal dan meluas, serta jika sampai masanya... masukkan mereka ke dalam syurgamu kelak!!!
KERANA mereka berdua membuatkan aku rasa bersyukur dilahirkan di dalam keluarga ini...
dengan izinmu jua...YA ALLAH
amin :)






Sunday, July 3, 2011

happy birthday to me :D

ALHAMDULLILAH
day by day...walllah...alhamdullilah i da 26 years old...
wat a long journey since i was born...apalah teh tanpa gula apalah kahwin tanpa cinta apalah malam tanpa pasar malam apalah raya tanpa rendang....same goes to me apalah saya tanpa mak abah....so mak n abah thanks coz make me 'real'.. :)

ni sesaja nak nyanyi~~~~~
ku berjalan terus tanpa henti....dan kini dia pun telah pergi~~~hurm lupalah...tak ngat..fine..kalo ngat pas ni..i put in here...
welll bahgianya di usia macam ni ALLAh TAALA bagi macam2 nikmat..nikmat cinta, kasih, kenyang, lapo, sakit, sedih, tak de duit, ada duit, rezki kiri kanan, kekuatan, kekalahan, kesembuhan, kecundang, terpilih tak terpilih, menjeruk rasa, kemanisan hidup..hurm memacamlah...alhamdullilah..IM OK...GREAT!!!!
DA rasa macam2 perisa dan perisa2 nilah wat i lebih kuat dan rasanya allah create our best in life and sad in life is to make more creative towards LIFE
takyalah sedih or rasa nak bunuh 'semut' kalo something happen to us ehhh me...
just redha n think tHATS IS KIFARAH or something to clean our sins b4..... cukuplah sekadar merenungi apa yang ditimpa ke atas kita, meratapi jgan sekali!!!!!

teruskan berjalan sebab di perhentian yang seterusnya masih ada yang paling paling best menanti...just jgan lupa membawa IMAN DI POKET HATI!!!
perjalanan lebih pantas lebih laju dari pakai smart tag kat NPE!!!
NAK SENYUM je hari ni
ehhehehehehhehehehehehehhehheheehhehehe'
tahun ni taklah tahun kritikal..tapi banyak yang kena catu sebab ada hal yang nak disetelkan
IZIN ALLAH...
so tahun ni nak belanja diri sendiri tengok wayang nak jalan sorang2...habiskan masa ngan diri sendiri...bestnya....tamau wat pape sgt hari ni....
KAT umah best sgt...nak jumpa UZMA...NUR UZMA my lovely niece..rasanya DIAlah hadiah terbaik i...so far..she's adorable...thanks ya allah.

tak pe lah pada yang terlupa.....fine bukan rezki saya untuk diingati...1 words REDHA!!
SEYESLY...DA UMO2 cam ni kena belajar menginsafi diri..allah tak melupakan sesuatu tanpa sia2..ada makna ada rasa
so fine.............................................................alhamdullilah happy...
pada kawan-kawan ehheheh u rocks thanks for the wishes especially on facebook...lurve it so so much!!!
thanks kerana INGAT!!
SEJUKNYA pagi ni sesejuk hati...heheheh
till here...till then........salam
barakallah~~~ SEMOGA SEMUA ORANG DILIMPAHI RAHMAT DARINYA...DIBERI KEKUATAN...KESENANGAN dan diampuni segala dosa :)



Saturday, July 2, 2011

petang yang redup.....@hening

salam
waaalahhh wat a wonderful day today n feels like nak g joging kat taman jaya...pj
well sounds like someone dah gain weight..yaaaa its me...
rasanya sambil joging2 kang nak pk IDEA untuk bersama GET GORGEOUS N TEAM YANG telah menempah makanan dan food DECORATION DARIPAda MY COMPANY
 AXFAR PURPLEMUSTARD..

but i tak masak, the food will cook by my brother in law ZULAZMI @ SAFRON CAFE EX- CHEF HOTEL @ MELAKA XPERIENCE FOR ALMOST 11 YEARS!!!!
so lots of things need to b done.....ideaaaaaaaaaaaaa....
nanti segala aktiviti akan diupload oleh i :)
so u guys kalo nak tempah food buffet yang berdekorasi atau ordinary catering..
well find us then :)
just LIKE MY PAGE ON FACEBOOK
AXFAR PURPLEMUSTARD
so kepada sesiapa yang nak join the event just read the info at my page toooo or u can directly go to GET GORGEOUS page k...have fun then

MARILAH KAWAN-KAWAN LETS JOIN THE EVENT
LOTS OF COOL STUFF ON THAT DAY...TRUST ME!!! BILA LAGI NAK MEREHATKAN MINDA UNTUK MELIHAT SESUATU YANG BERBEZA
JOM LIKE PAGE GET GORGEOUS

ALHAMDULLILAH seronok sgt n feel excited to colloboration with get gorgeous team..so for u guys this team is awesome kak zie, azli, n alia totally make you bless to have connction with them...lots of knowledge n great people tooo...jadi mahu mengenali mereka bertiga JOMMMSSS KAT KARANGKRAF,SHAH ALAM JERRR





Friday, July 1, 2011

alhamdullilah...LITTLE DIAMOND in the house~~~~~


ASSALAMMUALAIKUM...HAI MY NAME IS
NUR UZMA FATINAH BINTI ZULAZMI


this is my niece NUR UZMA, THIS CUTE LITTLE BABY was born in 14 Jun 2011
Alhamdullilah........thanks to allah

nur uzma n ibu in the hospital

little girl...muahhhhh

i love papa n ibu...forever

till next....

may i be a good daugther to my parents @ ibu n papa....insha'allah
ya allah thanks for this life
NUR UZMA FATINAH BINTI ZULAZMI
LOVE IBU
AFZAN BINTI HAHSIM
BARAKALLAH~~~~

Sunday, June 12, 2011

hari yang dinanti~~~ LALALALALA

assalammualaikum...
alhamdullilah masih diberi kekuatan oleh ALLAH SWT kerana masih bernafas dan dapat melakukan aktiviti yang disukai.....hari ni nak try masak coklat mentah nak wat coklat..yeayy ada gak aktiviti cuti sekolah ngan adik-adik sepupu dan yang paling havoc kakakkuu AFZAN nak bersalin..keoch riuh jadi rumah dengan kehadiran TOK ta yang menceriakan hari kami sekeluarga..
mak n abah looks happy to receive baby FIRST cucu mau tak sonok... hehehe aku pun nak tgk little girl or boy...tak esahlah janji soleh solehah...thanks ya allah...
hari demi hari...banyak benda yang makes me wondering...why do i live...can i make my famili happy?adakah akan diberi kesempatan untuk terus berbakti pada negara..pada bangsa
hurmmmmmmmmmmm...last word INSHA'ALLAH 
apepun pray to allah mudahkanlah kakak ku bersalin
AMEEN till here
bye then
salam...
semoga semua org happy hari ni dan terus tersenyum dalam menghadapi cabaran hidup sebab semuanya ujian dan kurniaan allah yang maha esa
HARI YANG INDAH ADALAH DARI OTAK DAN MINDA YANG POSITIF!!!!


 IHSAN DARI YAHOO IMAGE
 IHSAN DARI YAHOO IMAGE
 IHSAN DARI YAHOO IMAGE
IHSAN DARI YAHOO IMAGE

Sunday, May 29, 2011

AKHERNYA TERTUBUH SUDAH IMPIANKU UNTUK BERSYARIKAT SDR....dengan humblenya dan xcitednya TERENGGGGGGGGGGGGGGGG.....

AXFAR PURPLEMUSTARD

ALHAMDULLILAH SYUKUR PADA ALLAH S.W.T KERANA MASIH MEMBERI PELUANG FOR ME UNTUK TERUS BERNAFAS, BERFIKIR, BEKERJA DAN BERSAMA MAK ABAH DAN KELUARGA... ALHAMDULLILAH..SYUKRAN YA ALLAH

wahhhhh seronoknya segala yang i impikan now become reality first of all thanks to my mak n abah because beri peluang kat i untuk explore business sendiri....yeayyy...awesome
banyak yang terjadi...terkena...terasa...terpukul...n benda2 ni wat i felt that ALLAH will give u something as reward but after u go through certain test...YUPPPP many...many...more...sadness n the end is happiness..i believe allah knows me better than me myself...
DALAM HIDUP TAK DE YANG KEBETULAN
WALAU sebesar kutu pun masalah kita...tu sume ujian and kifarah tok kita jadi terima dengan hati terbuka n percayalah pada janji allah...setiap kedukaan sebenarnya bukan semua buruk wat kita tapi yang buruk tu selalunya beyond our expectation...alhamdullilah
kerana percaya segalanya adalah dari allah... its change me more n more..walaupun bukan ke tahap 100%...I KNW my range...alhmdullilah..masih terus mencuba untuk berubah. :)

KEDUA nya untuk my dearest BOS..alhamdullilah DR SITI SARA had thought me many things...push me to built my life n my career..alhamdullilah sebab bukan sume org nak bersama-sama kita dalam berjalan meniti kehidupan...kalo ALLAH dah kurniakan sesuatu yang baik tok kita HARGAI...hargai dan hargai kerana ALLAH telah menolong kita..masha'allah banyak benda da allah tunjukkam kasih sayangnya...dan saya hamba yang hina berusaha untuk di jalannya walaupun seringkali terjatuh tapi bangkit terus supaya menjadi org yang lebih menghargai kehidupan.DR sara banyak membantu,menasihati i untuk lebih ke arah a commitment muslims!!!
thanks....sume benda kena jaga untuk hidup kerana allah
PEMAKANAN, PERCAKAPAN, PERGAULAN, ADAB DAN MENJAGA HATI ORG LAIN
THANKS YA BOS... :)
TQ APPRICIATED THAT

FOR MY FIANCEE
thanks bagi sokongan yang membuatkan penat saya bertukar semangat :)

lastly FOR MY BABY - AXFAR PURPLEMUSTARD
ALHAMDULLILAH kelahiranmu ku tunggu... :)
HEBAT...sesuatu yang jarang i pk untuk succeed cool...
at last tertubuhnya DESIGN N PRINTING..............
sesuatu yang i suka seni dan reka
skills masih meminta dari allah...masih mengasah bakat...untuk mencari rezeki yang halal melalui kotak fikiran yang ada software art
thanks ALLAH
u created me with this 'ability'...for me its awesome!!semoga company i terus maju dan skills makin mantap huhu....alhamdullilah sentiasa mencari dan mencari teringat kata2 my bos its from DR HARLINA BINTI HAJI SIRAJ after di summary kan
BEKERJALAH KITA DI DUNIA sepenatnya
tapi TIDURLAH DAN REHTALAH DI AKHIRAT YANG KEKAL ABADI
well sampai sini dulu dari lensa hati ini....till next daaaaaaaaaa
BARAKALLAH~~~~~~` :) YEAYYYYY
DOA : ya allah panjangkan umur kedua ibu bapaku, berikan kesihatan terbaik pada mereka berdua dan rezki yang halal seluas lautanmu serta permudahkanlah hidupku,adikberadikku, kaum keluarga dan teman2ku...amin..barakallah...

Monday, May 9, 2011

tak sempat....................LAGI!!

ENTRI SAJE SEMBANG2/BERMONOLOG DENGAN
CIK OTAK DAN CIK HATI

PASAI GAMBAQ
MAAF lah kengkawan bloggers i tak sempat nak masuk gambar...gambar2 abah..hurm..nanti eh...tapi cantik gak photographer aka ENCIK MUNDZIR yang amek gambar yang sungguh valuable price..ishhh best pulak tangkap2 gambar kat pasar malam...hehehe org ingat ada shooting MAJALAH 3 ahaksssss...


gambaq ni sesaja letak~~~~~ngeee..... thanks facebook :)

MOVIE
well times running reali2 fasttttttttttttttttttttt...dah tgk cerits THOR...fast to furious pun dah...hurm both best tapi i lg suka thor....cantik animation dier...g la tgk tak rugi...seyes...is a mitos kind of...kuar ngan incik tunang...we both suke ceciter camtu maklumlah.....berdarah seni lukis seni reka...hehehehe....apepun thanks to allah coz DIA banyak membantu segalanya...semuanya...

saya n meimei di hari pertunangan kami berdua...heheh ayat suratkabar
untuk tatapan sendiri sajer jerrrr   :P

NGENGADER..............
sonok jgak nak gerbang perkahwinan...walaupun takan ada bunga-bunga pintu gerbang masa i kawen nanti but the journey to be was damn awesome!!bukan apa..bukan gila nak kahwin hahahaha..tapi ilmu yang dikutip sepanjang mencari stuff to be on that day....surveying..estimate harga...comparison..research hurmmm da macam kronologi towards design...hahaha cam studi dulu3...hurm miss that moment...nak sambung blaja balik lah..heheh tetiber kan....apa pun memang makan hari jugak la nak decide bebenda yang perlu......haishhhh....ye lah....tak delah berbelanja cam kate n willilams wedding tapi oleh kerana simpanan belum lagi mencecah satu juta..ahaks...so ulang tayang...dan preview barang dan financial dilakukan berkali-kali sampai dalam mimpi pun ada quotation..ngeeee~~~

KIMIALOGI
adalah dah book a few things...tunang i sib baik sepoting~~walaupun bertindak selaku kastam dan mengalahkan SPRM dari sudut pemilihan baju dan pelamin...tapi it was fun coz kami cam dalam games...mencari harta qarun....workmanship..well its kind of to test our chemistry ability..ishh  ngengadernyer....well its true....fight-good-fight-good-good-~~~pening....memanglah mendirikan masjid tak mudah...tapi DOA...serius doa lebih tajam dari sedekah....wow can u c that....

THE BEST THINGS HAPPENS EVERYDAY ..ALHAMDULLILAH ~~~~THANKS YA ALLAH
U'RE THE MOST POWERFUL N MIGHTY :) AMIN