Sunday, January 9, 2011

today is my best day

SunDAY                                                                                                                                  9 januari 2011

alhamdullilah Dah seminggu masa berlalu for this new year 2011..rasanya jiwa makin tenang dan seronok walaupun ada hajat-hajat di hati yang belum dikabulkan ALLAH S.W.T.PADA SAYA TAK MENGAPA SEBAB allah akan beri apa yang kita perlu bukan apa yang kita NAK...seriously i take it as the best quote ever.suka ayat motivate camni coz its help me to be REDHA IN my life.

Sakit,happy,sedih,terasa,terluka,semangat n ape2 perasalah yang telah ditetapkan dalam hidup kita seharian, i always educate myself to b always prepare...i akan ubah sesuatu keadaan tu secara KREATIF (HEHEH tak sia-sia belajar ART N design) supaya boleh diaplikasikan dalam hidup...cth kalo i dapat news  yang tak best i akan cepat2 muhasabah diri..i always said to myself i mungkin atau ADA WAT sesape terasa or sedih ngan perbuatan i so ALLAH nak clean kan the thing that i make people hurt so the thing happen back to me in a different ways..i accept n i admit...JIWA TENANG!! BEST SESANGAT bila kita leh control mind kita ngan melawan musibah yang datang pada kita.

hari ni best sangat dapat tolong mak kemas rumah n clean a few stuff yang memenuhi ruang istanaku yang agak terhad, almaklumlah istana kecil mak n abah cukup untuk kami 5 beranak berteduh dengan selesa... so pas abes study kat uitm dulu (5 years) i tekad nak tolong mak n abah tak kiralah rumah ke tolong abah meniaga kat pasar malam ke kalo ada masa..oooo okeh my abah jual noodles kat pasar malam..lama da about 30 years..i bangga giler kalo sesapa tnya pekerjaan abah i..n i will tell them the pasar malam is my abah passion!!
 coz dengan cara itulah abah besarkan kami adik beradik n bagi kehidupan selesa n mengajar kami erti berserdahana.i always doa to ALLAH LETS  THE DUIT yang abah belanjakan menyara i  belajar 
dari kecil SAMPAI besar akan allah pelihara dia di akhirat kelak dan gembirakanlah di dunia ini.n TERutamanya for my mak THANKS for everything ur the best mak in the whole semesta!!
i tak tahu weither i can b like my mak on future yang sanggup bagi anak segala macam best yang dia ada tanpa dia memiliki benda tuu...FOR its HUGE..alhamdullilah allah kurniakan mak yang terbaik from ALLAH LIST.tq YA ALLAH.

K DEAR frens yang diberkati allah selalu insha'allah i will show my abah 'office' on next entry..huhu..till then..daaa

1 comment:

  1. menarik lah entry ni axfar. cool. suka kak ela baca.

    ReplyDelete